Dr. Michael Laitman

Az egész nap az felkészülés egy órányi tanulásra

Kérdés:

A Zohár tanulására való szándéknak már nap közben ki kell alakulnia, sokkal a lecke előtt?

Válaszom:

A munka szándékának egész nap lennie kell. A világ úgy van elrendezve, hogy mi a csoporttal és a tanulással csak egy rövid időre vagyunk kapcsolatban.

Emberek ezrei a világon nézik a leckét pont most. Sokan szimultán hallgatnak különböző fordításokat. Vannak olyanok, akik alig értik a fordítást, mert ezek csak a főbb nyelveken állnak rendelkezésre. Mindazonáltal ez nem okoz különbséget a spirituális előrehaladásban. A Zohárt tekintve mi mindannyian ugyanabban a helyzetben vagyunk. Úgy érkezünk el  a leckéhez, mint egy benzinkúthoz. Kitöltjük magunkat a Fénnyel, aztán élünk benne hátra maradó időnkben.

A világunk szándékosan úgy van elrendezve, hogy életünk harmad részében dolgozunk, a másik harmadában alszunk, és az utolsó harmadában mindenféle nonszenszt művelünk. Csak egy vagy két óra marad, amit elveszünk az alvásból, és tanulásra használjuk.

Mindazonáltal, amikor elkezdünk tanulni, meg kell értenünk, hogy az egész életünk korrekt módon van elrendezve, és nem csak jobb híján kell így működnünk. A Teremtő szándékosan szervezte ezt a folyamatot számunkra így. Ha csak egy órára jövünk tanulni, ennek elégnek kell lennie, hogy kapcsolatban maradjunk a maradék huszonhárom óra céljával, és hogy felkészítsük vágyainkat erre az egy óra tanulásra.

Több 2000 évvel ezelőtt a Negev sivatagban élt egy ember, a neve Bar Bi Yoma ( egy egynapos tanuló) volt. Ő egy paraszt volt, aki a mezőkön dolgozott. Amikor a munkáját az évszakra befejezte, és elhagyhatta a házát, elment Jeruzsálembe. A Jeruzsálembe való utazás után, csak egy napja volt, hogy tanulmányozza a Tórát. A következő nap sietett vissza haza dolgozni.

Ennek a személynek a tiszteletére, van ma egy szokás, hogy mindenki tanul egy napot az évben. Bölcs emberek mondják, hogy az ő egynapos tanulása értékében egyenlő a folytonos tanulással,  az egy éves kurzuson belül, mert erre az egy napra fog támaszkodni az egész éven keresztül..

Ezért, ha egy órányi leckére várunk a nap huszonhárom maradék órájában, mind a huszonnégy óra a javunkra lesz írva. Ez megmutatja, hogy hány órára van szükség a vágyat felkészíteni egy óra tanulásra.

Szóval minden a felkészítéstől függ. Minden további órát arra kell szánnunk, hogy felkészítsük magunkat az egy  óra Zohár leckére.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,294 seconds.