Dr. Michael Laitman

Van arra mód, hogy feloldjuk az összes ellentmondást

Kérdés:

Mi tulajdonképpen a lényege annak a módszernek, hogy az egész világnak adni akarsz?

Válaszom:

Ez az a módszer, amivel tökéletesen megszervezzük az emberi társadalmat. Mostanság a társadalom darabokra tört és szükséget érzi  az egyesülésnek. Mindazonáltal nincs módszere arra, hogy elérje az egységet.

Mindenki megérti, hogy az egoizmusunk lerombol minket, és nem maradt hely hova mennünk. Nem maradt más módszer. Az egész történetünk és valamennyi út,, amin keresztül mentünk, elvitt minket annak megértéséhez, hogy nem tehetünk semmit, ami hatással van az emberi természetre. Minden kutatás azt mutatja, hogy komplett egoisták vagyunk, és mindenki csak magára gondol.

Mindazonáltal, nem mehetünk továbbra is így előre. Az ego állandóan nő, amíg a világ, amiben élünk, mindenkit arra kényszerít, hogy egymással össze legyen kötve. A természet kényszerít minket ebbe a szoros összeköttetésbe, míg mi az ellenkezőjére törekszünk, hogy elkülönüljünk, amennyire csak lehet. Nincs mód arra, hogy kiegyenlítsük ezt a két erőt, amik ellentétjei egymásnak: az egonk, amely elválaszt minket minden mástól, és a természet ereje, elnyom minket, és mindannyinkat összezár, mit egy börtönben.

Mi egy kis szobában találjuk magunkat, ahol mi mindannyian utáljuk egymást. A helyzet tűrhetetlenné válik, és nem tudjuk, mit kell tennünk legközelebb.?

Az emberiség fokozatosan felfedi a dolgok ilyen állapotát. Másrészt a Kabbala tudományát is felfedjük, ami egy olyan módszer, ami feloldja az ellentmondásokat, és átviszi őket tökéletesbe. Ez csak a Felső Erő külső segítségével lehetséges, ami nem létezik a mi valóságunk síkján belül.

Ez valószínűtlennek tünik neked, mert az erő, ami korrigálni tudja az állapotunkat, nem a mi világunkból jön. De felfedezhetjük őket, és használhatjuk, mint minden más erőit a természetnek, amiket nem ismertünk a múltban, de tanultunk róluk és most használjuk őket.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.