Dr. Michael Laitman

Az ellentétes erők békés egyesítése a középső vonalon keresztül

Zohár, VaEra fejezet, 41. pont: Ugyancsak a dél megragadja a keletet, mivel a délen levő meleg, megragadja a keleten levő meleget. És a kelet ugyancsak megragadja az északot mivel annak nedvessége megragadja az észak nedvességét. Ebből az következik, hogy a dél és a kelet összekapcsolódnak a mindkettőben jelen levő meleg által, és a kelet és észak – a bennük levő nedvesség által, az észak és nyugat – a mindkettőben jelen levő hideg által, és a nyugat és dél a mindkettőben jelen levő szárazság által, és mind benne vannak foglaltatva egymásban, egyásban benne csüngve.

Amennyiben nem építjük a középső vonalat, akkor az erők (az észak és dél) melyek ellentétesek egymással, állandóan növekszenek. És mivel nem jutnak el a középső vonalon keresztül történő kibéküléshez, összecsapnak egymással, és megpróbálják kioltani egymást. Ez robbanást okoz. És amint egy vulkán kitör Izlandon a mi világunkban, egy háború tör ki a személyen belül, vagy kívül az emberek között. Minden emiatt a két vonal miatt történik, a jobb és bal vonalak miatt, melyek elértek egy bizonyos mértéket, és összeütköztek ahelyett hogy békésen egyesültek volna a középső vonalon keresztül.

Az emberek azok akiknek a kapcsolatot a középső vonalon keresztül létre kell hozniuk a mi szintünkön. És akkor a béke eljut az előző alacsonyabb szintekhez ugyancsak. Mi rendelkezünk azzal a képességgel mostanra, hogy létrehozzuk a középső vonalat. Amennyiben nem építjük meg azt, akkor rövidzárlat jön létre a két pólus között, és ez rendellenességekhez vezet minden szinten: a kövületi szinten (ökológiai problémák), növényi, állati és emberi szinteken, vagy az összes szinten egyszerre. Mindez azért történik, mert mi nem értük el a megfelelő kapcsolatot a középső vonalon keresztül.

A bal és jobb vonalak nagy veszélyt rejtenek magukban, amikor közvetlenül kapcsolódnak egymáshoz. Amennyiben a Fény és az edény (Kli) szűrő nélkül kapcsolódik össze, akkor megtörténik az “edények törése” (Shvirat Kelim), de csak az alacsonyabb szinteken. A Zohár azt mondja, hogy bár az Észak és a Dél, a Kelet és a Nyugat ellentétesek egymással mindegyiknek meg van a képessége arra, hogy kiegészítsék egymást. Azonban amennyiben mi nem nyújtjuk a kapcsolatot számukra a középső vonalon keresztül, ők ettől függetlenül találkoznak, kapcsolódnak de egyensúly nélkül, békétlenül, mint ellenségek…

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.