Dr. Michael Laitman

A Kabbala bölcsellete terjesztésének fontossága, 1.rész

Baal HaSulam, Az élet fája bevezető könyv (rövidített kiadás):“Fájdalommal szülés” és a „Megváltó megérkezése” azt jelenti, hogy elértük a Teremtőt, ahogy mondva van: „Már nem fogja tanítani miden ember a felebarátját, mondván : Ismerd meg az Urat, mert ők ismerni fognak engem, a legnagyobbtól a legkisebbig”.

Amikor Izrael gyermekei komplett tudást kapnak, az intelligencia és a tudás kútjai Izrael határain túl fognak nőni, és megöntözik az összes nemzetet, ahogy írva van: “A föld tele lesz az Úr ismeretével, és eljő az Úr, és az Ő jósága, megváltva népét a száműzetésből”. Csak a Kabbala bölcsességének terjesztése a tömegeknek, garantálja a teljes megváltást. Ahogy a bölcsek mondják: „Ennek a könyvnek a fénye újraformál” Csak a Zohár tartalmazza a Fényt, ami képessé teszi az embert, hogy visszatérjen a Forráshoz.

Ezért kötelességünk hogy terjesszük a Kabbala bölcsességét a tömegeknek, hogy  így váljunk érdemessé a Megváltó érkezésére.  A Kabbala terjesztése és a Megváltó megjelenése össze van kapcsolva. Ezért kell iskolákat nyitnunk, és könyveket írnunk, hogy meggyorsítsuk a tudás terjedését a tömegek között.

A Teremtő cselekedetei és a természet törvényei nem változhatnak. A bölcsek szerint: „Ha nem érnek oda saját maguktól, a szenvedés segíteni fog nekik”, és amit az ész nem teljesít, az idő fog. Más szavakkal, a szenvedés útja segít nekünk, hogy eltávolodjunk az egoista viselkedésünktől, és felmásszunk a tökéletesség létráján.

ford: FT
lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,176 seconds.