Dr. Michael Laitman

Találkozunk a Teremtővel a szeretet hídján

Kérdés:

Hogyan tudok adakozni másoknak, ha a saját magam vágyait kell érezem? Adhatok magamnak?

Válaszom:

Nem, specifikusan  úgy fogom érezni, mint magamat. A különbség közöttünk, az utált, maradni  fog, és ezen utálat felett felépítem a szeretet hídját. Bennem van egy egoista vágy másokkal szemben, és felette az ernyő  és a Visszavert Fény, egy vágy,ami inkább másokat elégít ki, mint engem. Amikor ezeket a vágyakat töltöm be, az az adakozás szándékával történik.

Érezvén engem és másokat velem szemben, érezve az ő vágyaikat is, mint a sajátomét, ez a lelkem Patzuf-jába fordul. Minden vágy, ami rajtam kívül volt átlépi a lelkem „testét”, miután az adakozás kedvéért töltöttem fel. Mint a“Rosha a Partzufnak,” feje csak ezeket a vágyakat teljesíthetem. A testem többi része az a mások vágya..

Ha ábrázolnunk kéne a spirituális Partzuf-ot, a fej az az eredeti „”Én”, míg a teste a többi ember vágya. Különben ki töltené fel saját magát.

”Én”

az eredeti fej

test=

a többiek vágyai

Én vonzom a Fényt, hogy átmenjen másokon; azaz én vagyok a fej, aki elhatározza ezt az akciót. Amikor én teljesítek a többinek, hasonló leszek a Teremtőhöz, velük kapcsolatban.

Ezért érzem úgy, hogy a Teremtő manifesztálódik a lélek testén belül, a vágyon belül, hogy én saját magammá váljak. Ez a Teremtő én vagyok, és ez azt jelenti, hogy összeolvadok vele. A vágyak másokhoz tartoznak, és teljesítve őket hasonló leszek a Teremtőhöz.

Ez az, ahogy egy spirituális Partzuf fel van építve: A fej tartalmazza a gondolatokat, a vágyakat, mások vágyait, és az elhatározást hogyan cselekedjenek, míg a test mások vágyait tartalmazza, amik a sajátjává lettek. „Szeretve felebarátodat, mint tenmagadat” érzi az összeolvadást a Teremtővel, és annak új világával.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.