Dr. Michael Laitman

A Kabbala bölcsessége terjesztésének fontossága, 2. rész

Báál HaSzulam, “A jövő generációja”, Előszó:

Létezik egy legenda egy embercsoportról, melyek elvesztek a sivatagban, és éhségtől, szomjúságtól szenvedtek. Egyikőjük talált egy lakóhelyet minden bőséggel tele, és elkezdett kiabálni, és megfújta kürtjét, hogy kevésbé szerencsés barátai meghallhassák őt, és ők is odajöhessenek a bőség helyére.

Az egész emberiség elveszett a szörnyű sivatagban, de mi felfedeztük a Kabbala könyveket, azt a forrást, mely képes lelkeinket élettel megtölteni. Mi emlékszünk barátainkra akik még mindig el vannak veszve a sivatagban, és ezáltal megfújjuk a kürtöt abban reménykedve, hogy ők is meghallanak minket, közelebb kerülhetnek hozzánk, és olyan boldogokká válhatnak mint mi vagyunk.

Ebben a világban a tudás segít minket abban, hogy elláthassuk korporeális szükségleteinket. Emellett mi nehézségeken, és problémákon keresztül fejlődünk, kétségbeesetten megpróbálva megakadályozni a fájdalmat és szenvedést. Képzeljük el, hogy létezik egy könyv mely leírja milyen módon vagyunk képesek rendet, önbizalmat és nyugalmat elérni, egy könyvet mely garantálja nekünk a világ békéjét, és a békét mindennapi életünkben. Annak segítségével van lehetőségünk jövőnk korrigálására.

Felkérés a Kabbala tanulására

Én nem tartom magamat egy különleges személynek, szóval ha én képes voltam megtalálni mindent amire boldogságomhoz szükségeltetik ezekben a könyvekben, akkor te is képes vagy erre.

Miért “fújom meg a kürtöt”?

Én mindazt ami történik, és a lehetőséget mely megjelent számunkra olyan közel érzem a szívemhez, hogy egyszerűen nem vagyok képes magamat visszatartani többé. Eldöntöttem, hogy világgá kürtölöm annak módját, hogyan érhetünk el boldogságot. Szóval kinyújtom kezemet minden ember irányába, és megfújom a kürtöt, mivel véleményem szerint érdemes ezt megcselekedni annak érdekében, hogy összegyűjtsük a “kiválasztottakat”, azokat aki eme könyvek tanulása és megértése segítségével képesek lesznek magukat és az egész világot az érdem irányába billenteni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.