Dr. Michael Laitman

Az adakozásnak ezer neve van

Minden szó és név a Malchut tulajdonsága; ez az egyetlen dolog, amit a Kabbala könyvekről olvasunk. Tiltakozhatsz, mert a betűk a következő módón keletkeztek: Kilenc jött a ZAT de Bina –ból, kilenc jött a Zeir Anpin –ból, és az ábécé 4 utolsó betűjét a Malchut tartalmazza. Akkor miért jön minden szó a Malchut-ból? Ez azért van, mert mi mindent a Malchut-ban való lenyomatként kapunk, nem számít honnan jön.

Minden név az élvezet akarása az adakozási akción keresztül, ami a kapáson keresztül jelenti az adakozást. Az adakozási szándék az, ami egy specifikus formát ad a vágynak. A vágyat és a Fényt magát nem saját magukról, hanem a kapcsolatukról nevezzük el,  a vágy és a Fény közötti kapcsolatról. Csak ennek van neve.

Például egy „növény” az nem csak az élvezet vágya, hanem a vágy, ami tartalmazza a Fény erejét, ami egy növényé formálja őt, ami a vegetatív(növényi) típus  vágya. Az eredeti Kli HaVaYaH az nem csak egy név, hanem maga a bázis. A nevek teljesülések, amelyek a néven belül vannak, vagy a Fények, amelyek belül felöltöztetik ezt a dolgot a formák ekvivalenciája  mentén. Ezért van, hogy minden név a Malchut –ból jön.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.