Dr. Michael Laitman

Miért mindig a szomszéd fűje zöldebb?

Mindig van benyomásunk  a vágyról (Reshimo de Aviut) , és a Fényről (Reshimo de Hitlabshut), melyek nem passzolnak egymáshoz. Azt érezzük, hogy nagyobb  Fényt kapunk, mint amihez hozzá vagyunk szokva, és ez aktuálisan jó! Minden tulajdonságunk: féltékenység, ambició, törekvés az erő felé, és tisztelet- meg vannak gátolva ettől.

Ha én érzékelek egy „sejtet”, ami valami meghatározottól érzi a vágyat, (“A,” a Reshimo de Aviut), csak azt látom magam körül, ami „A”-hoz kapcsolódik. Ha van egy további adatom (“B,” a Reshimo de Hitlabshut) magamban,  valamit megfigyelek, ami „B”-hez kapcsolódik

A diszkrepancia vagy a külöbség, a vágy Reshimotja (informális  recordk) és a Fényé (élvezet) között, azt láttatja velem, hogy a szomszéd fűje zöldebb, mint az enyém. Más szóval, meg van a képességem arra, hogy irigykedjek, többet akarjak, összehasonlítsam magamat másokkal, és felismerjem, hogy van valaki, aki nagyobb nálam. Ez a képesség, hogy felfogjak és nyugtázzak új, további szinteket, ez egy emberi tulajdonság.

Ez a divergencia gerjeszti a fejlődésünket.  Nincs ilyen diszkrepancia a Reshimotban az élettelenek, a növények és az állatok szintjén.  Csak az ember birtokolja ezt a tulajdonságot, mert ez az ő speciális spirituális formája.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.