Dr. Michael Laitman

Felfedezzük a lelket

Az újságban ( Top.rbc.ru): “ Dimitrios Karussis professzor szerint, aki a tagja a Neuronummuniologia az Izraeli társadalomban végrehajtó testületének , és a feje Hadassah Egyetemi Kórház  Multiple Scelorosis központjának Jeruzsálemben,  állítja, hogy tudósok képesek voltak azonosítani egy lelket emberi lényben, MRT (Mágnese Rezonancia Tomographia) technológiát alkalmazva..

Kutatások mutatják, hogy a Kabbala tanulmányozása aktivál egy részt az agyban, amit a kutatók „végzet készüléknek (faith apparatus)” hívnak. Ez aktiválja az agy aktivitását, és sokrétűen megnöveli a szervezet betegséggel szembeni ellenállását, amely állva hagyta a modern orvostudományt.

A kommentem: Hogyan tárhatjuk fel a lelket?  Attól függ, mit akarunk felfedezni,  ha ez az erő egy állati testet aktivál, akkor ez biztosan megtehető. Amikor még diák voltam, a kutatás arról, hogy a test súlya a halál előtt és után, már be volt vezetve a világba, ahhoz, hogy megállapítsuk a lélek súlyát, amelyik állítólag elhagyja a testet..

Minden azon múlik, hogyan definiáljuk a lelket. Néha egy nő és egy férfi úgy hívják egymást, hogy az én „lelki társam”. Igy ha így definiálod a lelket, meg is mérheted. De ha megértjük, hogy a lélek az a Felső  Teremtő egy része, az adakozás ereje, akkor, hasonlóan más erőkhöz a világon, akkor őt csak az akcióinak eredményeivel lehet beazonosítani. Ha felfogjuk a tulajdonon belüli adakozást (a vágy, hogy adjunk, Kli), ezzel felfedjük a Teremtőt bennünk , és hívjuk ezt Bo-re –nak, a Bo  -„Jöjj” (érd ezt el az adakozás tulajdonságával) és a Re – lát (felfedez) szavakból.

Nincs Teremtő teremtmény nélkül. Képtelenek vagyunk bármit mondani Róla, mivel Ő rajtunk kívül van, mert ez a lényeg vagy az absztrakt forma, amit nem vitathatunk meg. A Kabbala az tisztán egy kisérleti tudomány, megtiltja nekünk, hogy belemenjünk filozófiai okfejtésbe, mint Baal HaSulam állítja a „Bevezetés a Zohár könyvébe” című műben: „A megítélés másra nem alapozhat, mint arra, amit a szemével látni tud.

Szükségünk van az anyagra, amin a spirituális erő hatni tud. Ez az anyag együtt az erővel, ami hat rá, ezt hívjuk úgy, hogy „lélek”.Miért? Azért mert az anyag maga, a Felső Teremtő egy része, ugyanazzal az adakozási tulajdonsággal bír, – ez adja ki a Teremtőt.

Hogyan fedezheti fel a tudós a lelket, ha az az adakozás tulajdonságán belül létezik? Milyen eszközt használhat? Ki tud segíteni neki? Hogy felfedezzük a lelket, az embernek szüksége van az anyagra, ami birtokolni fogja az adakozás tulajdonságát.

Ez csak akkor lehet, ha az ember elért egy korrekciót. Akkor bármilyen öltözékben is jelenik meg, ezt az anyagot a lélek Fényének fogjuk hívni. A Kli maga, a vágy, az anyag, aminek az adakozás a tulajdonsága, ezeket a lélek testének hívjuk. Ezen tulajdonságok birtoklása nélkül, az ember ezen a világon képtelen felfogni sem  a lélek testét,  sem a fényüket.

Szóval, ha a lelket a Kabbalának megfelelően definiáljuk, mint a Felső  Teremtő egy részét, a tudósoknak nincs módjuk, hogy megközelítsék őt. Az ember a lelket csak a Kabbala segítségével éri el.

Minden a szándékunkon múlik.  Ha törekszünk a spiritualitás feltárására, a Fény jönni fog, és skorrigálja az anyagunkat (a vágyunkat), így az adakozóvá válik. Ha az anyag őssze gyűjti a Teremtőt, a Felső Teremtő részévé válik, a lélek felnövekszik bennünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.