Dr. Michael Laitman

Igaz, vagy egoisztikus adakozás

A hozzám intézett kérdés:

Ebben a világban, egoisztikus élvezetet kapunk, az adakozásból. Mi az előnye a Felsőbb Világokban való létezésnek, ha mi ugyan ilyen módon kapunk élvezetet ott is, az adakozásból?

Válaszom:

Ha mi számunka meg lenne engedve élvezni az adakozást ebben a világban, akkor mi állandóan ezt tennénk. A kérdés az, miért adakozunk ebben a világban? Ezt az élvezet megkapásáért tesszük. És éppen ez a különbség az anyagi világ és a spirituális világ között.

Ebben a világban az emberek hajlandóak mindent feladni, az élvezet egyetlen pillanatáért. Az élvezet minden, a mögötte levő történés nem nagyon érdekel bennünket. Amikor szeretünk valakit, készek vagyunk mindent oda adni neki, akár az életünket is beleértve. Mindez azért van, létezik bennünk egy szerkezet, mely a szeretet és élvezet “kábítószerét” bosátja ki bennünk. Azonban ha mi nem érezzük a szeretetet, akkor nem akarunk adni semmit, mert nem fogunk élvezetet kapni abból.

Akkor most a kérdés a következő: Azért van szükségünk a szeretetre, hogy adományozzunk, vagy hogy élvezetet érezzünk? Pontosan ez a különbség a két világ között.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,672 seconds.