Dr. Michael Laitman

Határtalan szerelem

Kérdés:

Hogyan tudjuk kezelni magunkban az adakozás szükségességét?

Válaszom:

Az adakozás szükségessége, ami a szeretetből származik, soha nem hal ki.. Soha nem leszel képes azt mondani, hogy „Elég!” Ellenkezőleg   minél többet adsz, annál nagyobb szükséged lesz arra, hogy adakozz. Különben ez nem szeretet. Ha a szeretet be van határolva egy bizonyos szintre, amelyen túl te nem mész, ha úgy érzed, hogy a szeretetednek határai vannak, akkor ez nem szeretet.

A feleséged nagyon jól el tudja magyarázni ezt neked. A nők ezeket a dolgokat természetesen tudják érezni. Egy férfi hajlamos arra, hogy behatárolja a szeretetét,  mert az ő spirituális gyökere az antiegoista erő képernyője, ami azt diktálja neki, hogy „ Itt a határ és én nem vagyok kész arra, hogy továbbmenjek.” Ezzel szemben, ha egy asszony egy férfi szeretetét tapasztalja, nem érti, hogy lehetnek ennek határai. Ez be van rögzülve a természetünkbe.

Az élvezet sohasem törli el a szeretet iránti vágyat, ez csak egy nagyobb vágyat ébreszt fel. Ha te a gyerekeidnek adsz valamit, sohasem mondod nekik: „Elég, nem adok többet”. Lehet, hogy te nem tudsz többet adni külső körülmények miatt, de nem korlátozhatod az adást saját gyerekeidnek.

A szeretet eltöröl minden határt. Nem értjük, mi az igazi szeretet. Azt gondoljuk, hogy ez olyan, mint megtölteni a hasunkat, de a szeretet az valaki más vágyának a teljesítése. Ez törekvés arra, hogy kielégítsünk egy másik személyt. Én úgy érzem, hogy ez egy másik személyről szól (nem rólam). Érzem a különbséget közöttünk. De mégis, ki akarom elégíteni ezt a személyt.

Mi itt a spirituális Kli-ről, és a Kabala tudományáról beszélünk, ahelyett, hogy ölelésről és csókról  beszélnénk.  Az egész természet a hiány és annak kitöltése elvével összhangban működik, a szeretet szabályaival mindenki felett. Minden a természetben egyesül , közelebb kerül, vagy ellenkezőleg, elhúzódik egymástól ezen elv alapján. Ez az egyetlen erő provokálja az akciókat a természetben, mivel a Teremtő a szeretet ereje.  Ezért aztán nincs is más, mint szeretet és gyűlölet (ami egy negatív előjelű szeretet)

„Szeresd felebarátodat”, ez nem csak egy gyönyörű szlogen, de a természet törvénye. Kielégíteni más ember vágyát egy időn túli, téren kívüli, a világ minden határán túli érzéket jelent.  Azt jelenti, beléptünk a spiritualitásba. Ha így teszünk, elérjük az örök életet. Ha nem, úgy élünk, mint  az állatok, és az anyagi testünkre vagyunk korlátozva ezen a világon.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.