Dr. Michael Laitman

Kit kell először megmenteni?

Kérdés:

Úgy hallottam, hogy egyre jobban bele vonják Önt a belső terjesztésbe, és egy virtuális kapcsolati rendszer(Internet) felépítésébe, és ez lehetővé teszi hogy aki spirituális növekedést folytat, maradjon összeköte és fejlődjön, kapjon emlékeztetőket és programokat, a spirituális fejlődésükhöz.

De mi van azokkal az emberekkel, akik sohasem hallottak a megszentelődés lehetőségéről, és sohasem kerültek szembe azzal az ideával, hogy a szenvedés azért van, hogy segítsen nekünk korrigálni magunkat, és hogy elérjük a Fényt és a boldogságot? Nem hagyta ki őket?

Válaszom:

Mi nem csökkentjük  a külső terjesztés sebességét. De nézd a következő példát: Egy repülő fedélzetén vagyunk, és a repülési személyzet egy sürgősségi landolást közöl. Emlékeztet minket arra, hogy először magunkra tegyük az oxigén maszkot, mielőtt a gyerekekre tesszük, ami kegyetlen parancsnak tekinthető.

Itt mi egy légi baleset szituációjában vagyunk, és nekünk először magunkra kell tenni az oxigén maszkot, és egy mély levegőt venni (Fény). Ha nem így teszünk, és először a gyerekekre tesszük az oxigén maszkot,  nem gondolunk a mi közeli halálunkra. De a gyerekeink élve maradnak-e, ha először mi ájulunk el? Nincs rá esély. Ők csak velünk együtt maradhatnak életben.

Baal HaSulam  írja a „Bevezetés a Zohár könyvébe” 66-71. fejezetében, hogy a Kabbala terjesztése a középpontból hullámokban kell terjednie, azoktól, akiket érdekel a Kabbala, azokig akik teljesen közömbösek. Minden ember össze van kötve Adamnak egy egyedi lelkével. Azok, akiknek van egy pont a szívükben (érdekeltek a Teremtő kinyilatkozásaiban) építik fel egymás között a spirituális kapcsolatot, és fedezik fel a Teremtőt benne, és akkor mindenki elkezdi érezni, hogy el kell sajátítanunk a Felső Erőt és a bölcsességet.  Ő akkor odavonzza őket nekünk és a Forrást is.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.