Dr. Michael Laitman

“Szemet szemért, fogat fogért”

Kérdés:

Van egy mondás a Tórában, ami nagyon népszerű lett az egész világon: “Életet életért, szemet szemért, fogat, fogért”  Mit jelent ez Kabbalista szempontból?

Válaszom:

Ahol volt egy törés, ott most szükség van egy korrekcióra ugyanazon a fokon, ugyanazon a szinten, ugyanabban a formában. Ahol a vágy elromlott, most korrigálnunk kell, alkalmassá kell tenni a használatra.  Pontosan meg kell határoznunk, hogy a törés hol történt, és az pontosan ugyanazon a helyen megjavítani. Miért?  Ha így teszünk, akkor azt tanulmányozzuk, hogy a Teremtő  mit csinált, a tervének okosságát, hogy hogyan gáncsol el minden állapotban, akkor én kérném az Ő segítségét, és tanulnék a tetteiből.

A korrekció teljes működését a Teremtő működésének nevezzük, mert amikor észreveszem a  romlást, kézen fogom Őt, elviszem erre a helyre, és megkérem Őt, hogy korrigáljon. Előre elképzelem, hogy ezt az állapotot hogyan kell korrigálni. Ahogy ő korrigálta, kiegészítem Őt, és azután Ő és én együtt megyünk. Ily módon össze vagyunk kötve a Teremtővel

Ha képes lennék ezt a korrekciót magam megtenni, nem kellene, hogy kapcsolatom legyen a Felső Erővel. Ha a Teremtő meg tudná ezt tenni nélkülem, akkor én ki lennék? Mi lenne a létezésem értelme? Ez az egyetlen mód arra, hogy Ő és én együtt tudunk dolgozni, mint partnerek.

A Teremtő megsiratja az eltört vágyakat (Kelim). Egyrészt Ő korrigálni akarja őket, de másrészt Ő képtelen ezt megtenni az általános rendszerben az én igényem, az én kérésem és pontos utasításom nélkül, hogy mit kell javítani és hol. Tehát Ő és én igazi partnerekké válunk a munkában.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.