Dr. Michael Laitman

Szentelt szöveged minden betűjét megélve

A betűk a vágy formái. A Teremtő csak az élvezetre való vágyat teremtette, amely szert tesz a kapás és az adakozás különböző formáira. De a kapás formáinak nincs joga, hogy kimenjenek a spiritualitásba. Ami az adkozás formáit illeti, minket csak az érdekel, ami hasonlít a Teremtőre, azaz a Binatól a Malchutig tartó formái az adakozásnak.

Összesen 27 betű van, 9 a  ZAT de Binaból származik (az Alephtől a Tetig), ), 9 a Zeir Anpinból ( Yod tól a Tzadikig), 4 van a  Malchutban (Kof, Reish, Shin, and Tav),És 5 betű, amit a szavak végén használunk, MaNTZePaCH, Parsan.   Ezek azon dolgok formái, amelyek hasonlítanak a teremtőhöz, vagy a korrekt viselkedés modelljeihez.

Ezért amikor a könyvről, a szóról, vagy a mondatról beszélünk, az élvezet vágyának dolgáról beszélünk, ami állandóan változik, és szert tesznek egy kinézetre, mint például a tészta. Ez az, ahogy a vágyunk változtatja a formáját, arra vágyakozva, hogy hasonló legyen a Teremtőhöz.

Ha az ember elvégzi a az ismétlését a permutrációk sorozatának az első szótól ( a kezdettől – Beresheet) , az utólsóig ( Ízrael),végighaladva a Tóra összes betűjén, az ember elsajátít minden formát, teljesen hasonlóvá válva a Teremtőhöz,  elérve a – Beresheet Végső Korrekciót. Ahogy mondva van: „Írd be a teljes Tórát a szívedbe”. A szív az a vágy; a Tóra könyve, minden létező formája a Teremtő adakozásának a teremtményeknek.    Át kell írnunk őket a vágyainkra. És akkor hasonlóak leszünk a Teremtőhöz.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,692 seconds.