Dr. Michael Laitman

Egy izgalmas kaland, anélkül, hogy lehagyná a szobáját

A Zohar látszólag egy egyszerű történetet mesél el nekünk. Ugyanazokat a dolgokat írja le, újra és újra, de különböző szinteken és fokozatokon és különböző kifejezésekkel, és helyzetekkel. Mi ezen nem tudunk segíteni, de eltűnődünk rajta: „Miért jön vissza ugyanaz a dolog mindig? Hányszor tudjuk ugyanazt a dolgot elolvasni?

Azonban meg kell értenünk, hogy ha a személy ezeken az állapotokon keresztül megy, a Zohar olvasása közben, akkor ezek egyáltalán nem ugyanazok a dolgok. A személy új élményeket tapasztal minden alkalomkor. Talán ugyanazokkal a szavakkal vannak leírva, de ez azért van, mert semmi sem valóságos, kivéve a tíz szfírát és a három vonalat, ami azt jelenti a négy betű HaVaYaH, ismétlődik a három vonal által, ami tizenkét résszel egyenlő.

Ha a vágy és a szűrő cserélődik bennünk, az új minőségek tárulnak fel folyamatosan, úgy mint hangok, illatok, és ízek. A kezdetektől a befejezésig a kép minden pillanatban változik, és mi új benyomásokat és érzeteket tapasztalunk meg minden nap.

Ezért bár mi csodálkozhatunk azon, hányszor ismételjük ugyanazt,  (és a Zohar fennmaradt szövege őt százaléka az eredetinek) minden oldal és minden szó, folyamatosan egyedülálló tapasztalatokat jelent a spirituális elérésben. Reméljük mindannyiunk számára érezhető lesz a The Zohar ezen a módon.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.