Dr. Michael Laitman

Tekintsünk magunkra fentről

A hivatalos tudomány egyre közelebb kerül hasonlóságában a spirituális világnézethez. Az átfogó tudomány egyesít és eltöröl, minden határt, létrehozva ezzel az olyan jelenségeket, mint a kémiai fizika, fizio-kémia. A tudósok folytatják új erők felfedezését, mintha mélyebbre hatolnának a világ képében mikroszkóppal, és fedeznek fel új elemeket. Azonban mindezek az elemek egyetlen közös forráshoz tartoznak.

Eszenciájában, az anyag egyetlen és valamennyi formájában – pozitív negatív és semleges elemi részecskék – különböző kifejeződési formái azonos ideáknak és erőknek. Bár jelenleg képtelenek vagyunk látni “a középső vonalban lenni ” természetét és folyamatosan érzékeljük a jobbról” vagy balról.” fogalmát. Úgy tűnik számunkra, hogy semmi nincs középen, mintha nulla lenne, bár igazság szerint ott nem lehet nulla. Tehát a tudomány elérkezik a végső következtetéshez, hogy az anyagot alulról felfelé kell vizsgálni, sokkal inkább, mint alulról felfelé, azaz az anyagból magából.

Ez az, ami történik a  Kabbalah tanulással. A személy keményen dolgozik, tanulmányozza az anyagait, ami a vágy egy élvezet megkapására. Megpróbálj ezt valamilyen módon érezni, de mint eredmény, egy komplett összetörés, és annak a felfedezése éri el, hogy lehetetlen, hogy bármit tegyen önmagáért. Akkor a személy a felső szintek felé fordul, és kéri azok felfedését, hogy megkapja a felsővel való formaegyezést, az alsó szint számára való felfedésnek megfelelően.

A modern tudomány egyre közelebb kerül annak a ténynek a felfedezéséhez, hogy ha csak mi nem, azaz a megfigyelő, nem emeljük fel magunkat a magasabb szintre, akkor nem lesz módunk megérteni a jelenlegi szintünket. A Kabbala tudománya ezt a problémát a kezdetektől megnevezte. A Kabbala elmagyarázza, ha a személy azonos szintem marad, nem lesz képes felfedni azt. Ez arra tanít, emelkedjünk magasabbra, és ott elérjük az erőt, ami ellenőrzés alatt tart bennünket. Ez ugyanaz az erő, ami felépítette ezt, és most vezet bennünket minden megtapasztalt állapoton.

Ennél fogva bár a tudomány még nem érte el a végső állapotát a fejlődésének (csak közelebb kerül ehhez) ez végső soron felfedi, hogy fel kell emelkednünk a magasabb szintre, hogy megértsünk valamit magunkból. A valóság minden eleme, a vágyainkon belül található és valóban előnyünk lesz, a több ezer kiegészítő jelenség által ezen belül, vagy miközben felfedezünk még több elemi részecskét a kvantum fizikában? Lehetetlen minden részletet egyesíteni, annak az Erőnek a megértése nélkül, ami mindezt ellenőrzés alatt tartja. Ez alkotja a teljes problémát a magasabb szint elérésében, amely mozgatja az egész valóságunkat.

A Kabbala másik oldala a  Teremtő elérésének célja, ami a közvetlenül a személy előtt álló Felső Szint. Mi több, amióta a teljes tudományos megközelítés elmerült a mi anyagi világunkban, nem is vagyunk képesek elérni az anyagi világ lényegét, ehhez szükséges lenne felemelkednünk, a mozgató erők szintjére.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.