Dr. Michael Laitman

Összegyűltünk itt, hogy emberré legyünk

Rabash cikke  “Az asszociáció célja:” Találkoztunk ma, hogy megalapítsunk egy egyesületet azok számára, akiket érdekelnek a következők: a “Sulam” (Kabbalist Rabbi Yehuda Ashlag) szerzőinek útja és módszere, a felemelkedés útja az állati szintről, az emberi szintre.

Meg kell határoznunk az alapvető elveket ebből a cikkből:

1. Mit jelet az, hogy „összegyűlni”?

2. Mi „Baal HaSulam módszere”?

3. Mi az „emberi szint”?

4. A Teremtő előtt volt-e ember, hogy megtapasztalja az élvezetet és  félelmet?

5. Ezek elérésének feltétele a Teremtővel való formák ekvivalenciája.

6. Ha maga az ember élvez, az nem rossz. Ez a teremtés ügye. Az ördögi hajlam (Yetzer Ra) az a mi vonakodásunk, hogy egyesítsük és korrigáljuk közös lelkünk darabokra törését.

7. Nem szabad összetörni egoista vágyunkat, csak át kell fordítanunk  önző szándékainkat magunkról, a másoknak adakozás szándékára. A kapási vágyunkban mi mindig a Teremtő ellenében vagyunk,  az adakozás vágyában azonban csatlakozunk hozzá.

8. A Teremtőhöz való odasimulás a Vele való formák ekvivalenciáján keresztül történik. Annak a módja, hogy elérjük az adakozásra való hajlamot az, hogy a csoporttal dolgozzunk együtt. A feladat elérhető és verifikálható, és az adakozás közös vágya, amit együtt hozunk létre, az a mi közös lelkünk, amit a Teremtő megtölt.

9. Bármely állapot, amiben vagyunk, az két ellentétes állapotból áll, és ahogy haladunk, a közöttük lévő rés növekszik. Egyrészt én folyton felfedezem, hogy milyen jelentéktelen vagyok, és ugyanakkor felfedezem a cél nagyszerűségét.

Mindent egy pontba kell egyesítenem. Tehát érezni fogom a törést a lelkek között, amelyik kényszeríti a Felső Fényt, hogy javítson ki engem. Az adakozás fog uralkodni köztem és a többi ember között.

Ezt úgy hívjuk, „ a Tórának való adás, a Korrekció Fénye”. Ezután az Egyetlen, aki a Tórát Adja fel lesz fedezve, a felebarátunkhoz való korrigált attitűdünkön belül,  a közös spirituális edényünkön(Kli) belül.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.