Dr. Michael Laitman

Az utolsó száműzetés végén

A Zohar VaYikra (Az Úr hívása),” fejezetéből, 80-as cikk: Amikor Ő, elérte őt, Ő látta, hogy ő a porban feküdt. Ki látta ez idő tájt, a királynő dicsőségét, és a Király az ő kéréseit? Végül a király karjaiban tartotta, felemelte őt, és elvitte a palotájába. És megesküdött neki, hogy soha nem különül el tőle megint, és soha nem lesz távol tőle.

Minden időben a törés növekszik, és a száműzetés egyre valósabb. Az utolsó száműzetés, semmiben nem hasonlítható az előzőek bármelyikéhez. Ez azért van, mert a különbség közöttük a gonosz feltárása, az egoisztikus vágyak vastagságában ( Aviut) az Aleph (Ego-1), Bet (Ego-2), Gimel (Ego-3), és Dalet (Ego-4) szinteken.

Az Ego-4, az utolsó száműzetés alatt fel lett fedve, míg az összes ezt megelőző száműzetés pusztán előkészítés volt ehhez. Mindezek után, itt az Ego-4, amit szükséges korrigálni. Minden egyéb száműzetés (és az összes többi szintje az egónak) nem léteznek önmagukban, csak, mint mozdulatlan, növényi és állati szintek, egyetlen céljuk az ember előidézése, Ego-4.

Hasonlóan a negyedik szintje a vágy fejlődésének a Malchut, nem kerülhet felfedésre,  a 0, 1, 2, and 3 szintek nélkül.  Azonban kimondottan a Malchut a 4-es szintje, ami a cél; minden korrekció itt történik.

Ezért az utolsó száműzetés speciális, az emberi szintnek megfelelően, a kapni akarás vágyán belül. Precízen benne, mint szükségletek, törekvések, vágyak, és a Teremtőnek, az összes teremtményre vonatkoztatott céljai (beleértve a 0,1,2 és 3 szinteket), ami Ő, a vágyaikból vált felfedetté.

Hasonlóan a negyedik és utolsó száműzetés is, al-kategóriákra osztódik, mozdulatlan, növényi, állati és emberi. Ez majdnem 2000 éve kezdődött, de csak most lépünk be a negyedik, emberi szintjére a negyedik száműzetésnek. Most fedjük fel az emberi szint beteljesületlenségét. Tanúi vagyunk depressziónak, a családi egység megbomlásának, az oktatás krízisének, és ez mind az emberi szinthez kapcsolódik. Az éhség (állati szint) nem a fő probléma többé. Most, a legfontosabb kérdés, az emberi szint belső problémáival kapcsolatos, ami nem létezett, az előző állapotokban.

Ezért a Király, elküldi a királynőt egy hosszú száműzetésbe, messzire. Másrészt, Neki (a Királynak) adnia kellett a királynőnek, egy lehetőséget, a süllyedésből való kijövetelre, biztosítva, hogy ez a kijövetel a kapcsolat irányába történjen a Királyhoz, az emberi szinten. Így, Neki fokozatosan le kell leplezni a törött állapotokat, és felfednie Magát ezekben. A királynő a porban fekszik, amikor a Királynak fel kell fednie magát ezekben a precíz állapotokban.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.