Dr. Michael Laitman

Felkészülés a Torah megkapására: A Korreció Fénye

A Torah a korrekció ereje, és ez változtat meg bennünket, a Teremtővel való azonosságra. Amikor elkezdünk hasonlóak lenni a Teremtőhöz, minket Adamnak hívnak, és mindannyiunkat “Ben-Adam”- nak (embernek) hívnak, mint az ő részei. Adam jelentése “hasonló” (Héberül – Edame) a Teremtőhöz. Így, az “ember” nem egy, a milliárdból, aki a világunkban él, hanem egy, aki eléri a Teremtővel való azonosságot.

Azonban, a felemelkedésünkhöz a Teremtő szintjére és a Torah alkalmazására, a megfelelő vágy szükséges. Mi földi vonatkozású dolgokat fogyasztottunk, akkor hogyan tudunk törődni a spirituális törekvéseinkkel, a felemelkedésünkkel a következő dimenzióba?  Ez egy  része a felkészülésnek, a Torah megkapásához. Írva van, hogy a Teremtő, minden nap nekünk adja a Toráht. Ez azt jelenti, hogy a Torah mindig készen van a használatra, és ez csak a mi vágyunkon múlik.

Ezért mindenekelőtt fejlesztenem kell, a vágyamat a felemelkedésre, az állati szintemről az új világba való belépéshez, ami a spirituális világ. Azonban, ha nincs meg ez a vágyam, akkor állat módjára fogok élni, és nem fogom észrevenni ezt, mivel semmilyen szükségletet nem tapasztaltam erre. Nem akarok, vagy nem értek bármit, ami túlmegy ennek a világnak a birodalmán. Egyébként már értesültem volna a spirituális világról. Ez ideig nincs elegendő vágyam, aminek a használatával beléphetek a Felső Dimenzióba. Így fel kell készítenem magam a Torah megkapására.

Csak ha felfedem a  gonosz hajlamot magamban, és tisztázom, mi az, amit korrigálnom kell, a Teremtő eléréséhez, (szeretet és adakozás) tennem a felkészüléshez annak a megkapásához,  amit úgy hívnak Torah. A Torah-val való foglalkozás azt jelenti, kibontjuk a Reformáló Fényt belőle. Törekednem kell erre, és vágynom rá, hogy korrigáljon. Ki kell nyitnom a könyvet, mintha gyógyszert kapnék belőle, ami nélkül halálra vagyok ítélve. Sok ember van, aki ezen a módon tanulmányozza a Toráh-t a világunkban?

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,747 seconds.