Dr. Michael Laitman

A Fény tíz ruhája

Előszó Sulam kommentárjához 1. bekezdés: Először ismernünk kell a Tíz  Sefirot ot KHB, HGT, NHYM. Ezek a rövidítései a következőknek: Keter, Hochma, Bina, Hesed, Gevura, Tifferet, Netzah, Hod, Yesod, Malchut. Ezek az Ő tíz fényének elfedései, úgy megállapítva hogy az alsóbbak kapják meg az ő fényét.

Ez olyan, mint a nap fénye, amire nem lehet nézni, csak sötétített üvegen keresztül, ami lecsökkenti a fényét, és alkalmassá teszi a szemet a látás számára. Hasonlóan, ha a Fény nincs befedve ezzel a tíz fedővel, a „tíz Sefirottal”, amelyben minden alacsonyabb, továbbá  a Fényt lefedi,  az alacsobbakhoz ezek képtelenek eljutni.

Azért, hogy létezzünk, a Felső Fénynek redukálnia, korlátoznia kell magát, és fel kell öltöznie tíz rejtekben. Ebből következően, éreznünk kell a létezésünket, függetlennek kell lenni, és fokozatosan közelebb kell kerülni a Teremtőhöz, figyelembe véve a Formáját, és adoptálni kell a tulajdonságait.  Más szóval fokozatosan kell elérnünk őt, nem rögtön.

El vagyunk választva a Felső Fénytől pontosan tíz fokkal. Ez pontosan az, ahogy a Fény felfedi a kapni akarást, ami ellentétesen létezik. A kapcsolat a Fény és a vágy között csak ezen tíz fedőn keresztül lehetséges, amiket Sefirotnak hívunk..

Mindazonáltal az ember kifogásolhatja, hogy a „Sefira szó nem a „fedő” szóból keletkezett. Pont fordítva, ez illuminációt jelent. Egy  Sefira fénylik rajtunk, ha kongruenciában vagyunk ezzel a Sefiraval, azaz hagy ugyanazon feltételek alatt létezünk, és ugyanazok a tulajdonságaink. Mi felemelkedünk a Sefirot ugyanazon fokára, amiről a Fény leszállt, alulról felfelé, úgy hogy velünk legyen, és most úgy emelkedünk, hogy együtt legyünk a Fénnyel. Találkozunk a Fénnyel a létra bizonyos fokán, annak megfelelően, ahogy kiszámoljuk a Sefirotot – a Tíz ruhát, amit a Felső Fény használ, hogy elrejtse magát.

Minden új nap megújítja a Teremtés Kezdeti Aktusát, felébresztve az egot bennünk a tíz fedő által, és így egyre többet téve. Éreznünk kell magunkat a Fény ellenében, különben nem leszünk teremtmények.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.