Dr. Michael Laitman

Amikor a szív megért

A Zohar,VaYikra (Az Úr hívása),” fejezete 147-149 szakasz: A Szent Név Yod betűje három kötelékkel kapcsolódik. Ebből az okból, van egy hegy felette, egy hegy alatta, egy hegy középen, mivel három kötelék lóg benne.  A felette lévő hegy a felső Keter, felette van, az összes alsónak, ő a fejek feje, ami mindegyik felett áll… Az alsó hegy más, ez a Yod alsó hegye. Ez a Bina, a vizek vezetője a kertben, ami a Malchut. Ez a vizek forrása, amely minden növényt öntöz, mivel a ZON minden Mochinja és a BYA kiterjed a Binaból….

A“Yod” betúje, az Atzilut világának Hochma –ja melynek“rejtett jelentése”. A Felső ponton belépő  Fénye a Végtelennek, és az ő alsó pontjain keresztül létezik a Bina fénye, keresztül folyik  a Zeir Anpinon, és öntözi a kertet, ami a Malchut.

Lehetséges leírni, az egész rendszert részleteiben, mint ezt itt, de mi A Zohar-t tanulmányozzuk annak érdekében, hogy a Reformáló Fényt felébresszük, és nem egy száraz teóriát tanulunk. Nem azért tanulmányozzuk A Zohar-t hogy összegyűjtsük a spirituális elméleti tudást, hanem, hogy valódi tapasztalataink legyenek! Amikor elkezdjük érezni, amit A Zohar mond nekünk, adakozást érzünk, és kapni akarást is önmagunkban, valamint a különbséget ezek között; csak akkor leszünk képesek olvasni és felfedni a teljes képet, amely feltűnik, mint  érzékelés. Mi azért akarjuk tanulmányozni A Zohart, hogy megértsük, amit érzünk! Akkor fogom a kabbalát mint tudományt tanulmányozni: amikor hozzáadom az elmémhez, az érzéseimet.

De először meg kell kapnim, az érzékelést! Az elme ezt követi. Különben, egy egyszerű elméleti okoskodás lenne, gyakorlati felfogás nélkül. Elakadnánk ebben a sematikus ábrában, és maradnánk ebben a világban intellektualizálódni, mintha tudnánk, mi történik „ott” a spirituális világban.

Azonban nem szükséges tudnunk, mi történik ott: Mert itt kell lennünk! Hatalmas különbség van azok között, akik érzékelik a spirituális világot, és azok között az elméleti emberek között, akik csak tanulmányozzák A Zohart; az utóbbiakkal került összeütközésbe Baal HaSulam amikor megérkezett Izraelbe. Ők tanulmányozták A Zohart, és kívülről tudták minden könyvét és írását ARI-nak.  De amikor ő ( Baal HaSulam) megkérdezte tőlük, vajon érzékelik-e a lényegét, azt válaszolták: Semmi nincs ott, amit érzékelni lehetne! Csak megtanultuk a szöveget.

Azonban számunkra mindenekelőtt fontos elérni a képességet, a spirituális világ érzékelését: A Zohar belénk hatol, és el nekünk pedig kell kezdenünk benne élni. Akkor tanulmányozni fogjuk, amit érzünk, és hogyan tudjuk ezeket az érzéseket megváltoztatni, hogyan tudunk besétálni a spiritualitásba.

Nem tudjuk tanulmányozni, amit nem érzékelünk. Mivel mi a kapni vágyás anyagából vagyunk, csak ezen belül tudjuk a reality érzékelni. Csak akkor vagyunk képesek tanulmányozni valamit, ha érzékelésünkön belül van.

A Bina a “Havana,” szóból ered, megértés,  ahogy írva van, “A szív értelme.” Ez az, amiért A Zohart tanulmányozzuk, annak ez érdekében, hogy képesek legyünk adakozni, és érzékelni a Teremtőt. Később Ti és én megbeszélünk minden oldalt A Zoharról, látni fogjuk, milyen sok minden van benne, egy egész szimfóniája az érzelmeknek.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.