Dr. Michael Laitman

Tégy egy lépést a Teremtő felé

A Zohar, VaYikra (Hívjuk az Úrat),”  83. fejezet: … ahogy írva van, “Lásd a királyod jönni fog hozzád” bizony, és nem te Hozzá. Jönni fog Hozzád, hogy lecsendesítsen, Jönni fog hozzád, hogy felemeljen, Jönni fog, hogy kedvezzen neked mindenben, Jönni fog, hogy elvigyen a palotájába,  összekössön veled örökké tartó kötésben, örök idkre, , mivel írva van: „“És eljegyezlek téged Nekem a hűségben”

Felemeljük Malchutot a hamuból saját magunk, vagy a kegyelmes Teremtő felemeli Dávid leejtett sátrát nekünk?  Száműzetésben kell-e várakoznunk, és akkor minden Felről tárul fel? Vagy felismerjük, hogy a királynak jönnie kell, elvégezni a dolgát, elérni minket, vagy megragadni őt és felemelkedni?

Vannak emberek, akik azt mondják, hogy minden jönni fog, és Felülről lesz felfedve, és hogy a harmadik Templom  az égből esik le, és nekünk nem kell tenni semmit, csak várni tovább. Ez a  “Galut” (a száműzetés ideje) típusú gondolkodás.

A Kabbalisták másrészt azt magyarázzák,  hogy száműzetésbe kell kényszeríteni magunkat, ( a spiritualítás szintjéről) egy bizonyos időtartamra, a 20. század végéig.  Aztán Felülről a Teremtő visszatért hozzánk, Izrael földjére, és feltárja a korrekció módszerét, ami a Kabbala és a Zohar. Ő létre hozta a szabad akarat feltételeit, és a Tóra átadása felülről létrejött. Most az embereknek meg kell kapniuk a Tórát, és a korrekciójában létre hozni.

Ez az, amit úgy hívunk, „ a király megjött a királynőhöz” A király mindent megad a királynőnek. Mindazonáltal a királynőnek meg kell tennie egy lépést a király felé, és kifejezni a vágyat, hogy egyesüljön vele, ahelyett, hogy folyton a szemétben feküdné k, anélkül hogy egy akciót is tennék a királynő saját részéről. Mindenesetre a király kényszeríti őt, hogy valamit tegyen, és elérjen hozzá, feltátva a vágyait.

Ez az amin, akik a külső Tórát  tanulják, a vallásosak, és azok, akik a belső Tórát tanulják , a Kabbalisták vitatkoznak.  Nincs semmi, amit hozzáadhatunk a szokások külső megfigyeléséhez, mivel a teljes hozzáadás belül történik, azaz a törekvésben, a vágyak tisztánlátásában, és az ördög szándékának kinyilatkoztatásában, amit korrigálni kell.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,597 seconds.