Dr. Michael Laitman

A Kabbalista csoport egy spiritális hajtómű

Egy Kabbalista csoport egy cél körül egyesülő emberek csoportja:  ez a cél a szeretet elérése a felebarát számára, és ezáltal a Teremtő elérése. Ez a szeretet és adakozás szívben lévő jelenlétét jelenti. Minden ember, aki egyetért ezzel a céllal, saját kis erejét adja a csoportnak, és a szívben lévő pontját, amit Fölülről kapott.

Senki közülünk nem képes belépni a spirituálisba, ha csak a saját erejét használja, mi csak akkor tehetjük ezt meg, ha egyesítjük az erőnket, más szóval, csak ha csatlakozunk egy csoporthoz,  és eltöröljük magunkat, azaz kitöröljük az egoizmusunkat. Csatlakozás egy csoporthoz, a saját egoizmusunk lenullázása, abból a célból, hogy megkaphassuk az adakozás erejét, ez az első lépés a spiritualitás felé. A munka egy csoportban, az átmenet a korporeálisból a spiritualitásba, a csoport által létrehozott nyíláson át…

A csoport az eszköz. A csoport nem olyan, mint egy csavarhúzó vagy egy villáskulcs, hanem neked magadnak kell használnod a csoportot ara hogy dolgozhass.  A csoport az a spirituális modell előtted. Látszólag egy korporeális formában kapjuk meg a csoportot, de át kell helyeznünk egy spirituális formába,  úgy viszonyulva hozzá, mint az összegyűjtött lelkekhez, és nem a testek csoportjához.

Egy spirituális teret építünk a csoportunkon belül. Egy spirituális edényt, a Klit építünk azzal, hogy lépésről lépésre kitöröljük magunkat, és összekötjük szívbéli pontjainkkal az összes többi pont gyűjteményével. Csak a saját kis erőmet adom a csoporthoz, de 620-szor többet kapok belőle. A spiritualitás feltárul előttem, mint egy következő Felső Szint azon a ponton, ahol megtalálom a kapcsolatot, és a mi közös egységünket.

Ki kell, hogy töröljük magunkból anyagi természetünket, állati egoizmusunkat.  Minden „szamarunk” (szamár, Hamor,  ami a Homer –dolog szóból jön) alul marad, felülemelkedünk rajta, és a szamár hátán ülve egyesülünk. Szóval mi szert teszünk egy saját nagy erőre, ami „620” -szor nagyobb, mint a megelőző,  és ez az erő határozottan követeli, hogy minden ember a csoportban elpusztítsa az állati szintjét magában. Ily módon létrehozunk egy új spirituális edényt, amely nem létezett a lelkek törése előtt. Az edényen belül, közöttünk, felfedezzük az adakozás közös tulajdonságát, és ezen belül a Teremtőt..

Odaadom saját erőmet, és 620-szor többet kapok, feljutva az Felső spirituális fokozatra. Ezt a megnőtt erőt is a csoportnak adom, és 620-szor több árad vissza, s új fokozatra emelkedhetünk. Feltárul, hogy a lelkem kezdő pontja 620-szorosára dagadt, s majd újra és újra egyre nagyobb és nagyobb lesz, ahogy növekszünk lépésenként. A csoport  Malchutból, Shechina lesz.

Ezért kell a csoportnak egy egyedi eszmében egyesülnie, azaz az adakozás elérésének vágyában, a Teremtőhöz jutás vágyában. Ez létrehozza a „fejet” (Rosh-t) a spirituális Partzuf fejét. A közös spirituális edényünk a spirituális világkli, de minden ember a maga saját módján, és saját maga töltésén keresztül tapasztalja meg, a lelke esszenciájának és szívben lévő pontjának mentén az útját. A saját világérzékelése nem tűnik el, ehelyett megnő 620х620х620 –szorosára. Ez az, ahogy belül építjük a spirituális világot, ahol a Teremtő feltárul. Nincs más hely.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,151 seconds.