Dr. Michael Laitman

Vékony kötélen haladva egyenesen a Teremtő felé

Az egész gonosz számunkra Felülről lett felkészítve az edények tőrésének idején. Szóval hogyan mondhatjuk, hogy a teremtmény bűnözik, ha ez e Teremtő tette, az Ő akciójának eredménye? Bármi, amit az ember csinál, az midig a Teremtő akciója. Mindig rámutathatunk arra a pontra, ahonnan jön minden. Ha Ő elismeri, hogy a gonoszt ő alkotta, senki más csak Ő. „ É teremtettem a gonosz hajlamát”. (“Barati Yetzer Ara“).

A szabad akarat egyedül, ami egyedi nekünk, hogy válasszunk a jó és a gonosz között, és ami a gonosz korrekcióját kérni bennünk, az a környezet segítségével jön létre. Amikor az ember a csoporthoz fordul, egy „üres teret” fedez fel, a Klipat Nogat, ami sem a Teremtőhöz, sem a teremtményhez nem tartozik. Isten vagy ördög, ezt csak a szabad akarat határozza meg.

Amikor a csoporttal dolgozol, kezded látni, hogy a Teremtő hagyott neked valamit,  ahol hozhatsz egy döntést.  Ez a függetlenséged egy speciális pontja. Ha elkezded felépíteni a Teremtő képét ebből a „fehér” szabad pontból, és eldöntöd, hogy Hozzá hasonló akarsz lenni, akkor úgy fognak rád hivatkozni, hogy „ember”

De azért még fel kell fedned ezt a pontot. Eddig a törés Reshimoja (újragyüjtés) lett felfedve benned (újragyüjtés). Ez a pont az ernyő kezdete, amit a  Reshimo ból kell felépítened.Ez a csoportban végzett munkánkból lett felfedve.

Ha eltakarítjuk a kagyló burkát, és belső erőfeszítésünk különböző szokását, hogy azonnal felfedezzük valamit, ami nem tartozik a Teremtőhöz alattuk. Ez valóba egy csoda.  Ennél a pontnál az embernek azt kell mondania „Az egész világ tőlem függ, és minden pillanatban én irányítom vagy a jó irányába, vagy a gonosz irányába, ahogy döntök.” Akkor az ember az egész idejét ezzel tölti, mint egy kötéltáncos egy vékony kötélen, minden percben egy döntést kell hoznia a jó irányt eltalálva, hogy biztosan ne essen le a vékony kötélről. Ez azt jelenti, hogy minden pillanatban az igazság útját választja.

Ezért van az, hogy Baal HaSulam azt mondja, hogy az út a Teremtő felé agy nagyon vékony fonál, és az embernek, aki rajta megy nagyon óvatosnak kell lenni, hogy sem jobbra sem balra ne térjen le.   De ez mind azon feltétel mentén történik meg, hogy az ember felfedezi azt a pontot, ahol a kötél kezdődik: a szabad akaratot a munkában a környezettel. Minden olyan pont, amin ő megy, a környezettel való tiszta összeköttetések pontja, amelyeket választ, amint szabad akaratát gyakorolja.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.