Dr. Michael Laitman

Miért van az angyaloknak szárnya?

A Zohar, VaYikra (The Lord Called),”fejezete, 135 szakasz: A hét égbolt van felül, és mindegyikben csillagok, csillagjegyek és napok vannak, ahogy szolgálnak minden egyes égboltnak. Az összes égboltban vannak Merkavot –jai [többes száma a Merkava—harci szekér/struktúra szónak), egyik a másik felett,  felöltve a lényegét a ő Mester Királyságuknak. És minden égboltban vannak Merkavotok és napok, amik különbözőek egyik a másiktól, és egyik a másik felett áll. Némelyiknek hat szárnya van, némelyiknek négy szárnya van, némelyiknek négy arca, némelyiknek két arca, és némelyiknek egy arca van; némelyik tűzben ég, némelyek vizek, némelyek szelek, ahogy írva van“Az általa keltett szelek, az Ő hírhozói, a lobogó tűz, az Ő követei.”

Az angyalok, a mozdulatlan, növényi, és állati szinteken levő erők, az ember vonatkozásából. Ez a világ a mozdulatlan, növényi, és állati természeten belül létezik, amely létrehozza a szükséges környezetet az ember számára.  A spirituális világhoz hasonlóan, a lelkünk erői között vannak erők, a mozdulatlan, növényi, és állati szinteken, amelyeket angyaloknak nevezünk.  Ezeknek az erőknek a közreműködésével, formálni tudom a viselkedésemet a Teremtő irányába, ahogy én törekszem a céljaimat felé fordítani, annak érdekében, hogy kapcsolatba kerüljek Vele. A lelkem ezeknek az erőknek köszönhetően létezik, ezek az én környezetem. Ezen az úton én előrehaladok.

Az angyalok tehát az emberi lélek erői, amelyeket a személy rendez el, a lelke működésének érdekében.  A személy irányítja ezeket az erőket a Teremtő felé, hogy ez által kapcsolatba kerüljön vele,. Ezeknek az angyaloknak nincs szabad akaratuk, sem saját valóságuk. hasonlóan a természeti erőkhöz, amit mi úgy ismerünk, mint gravitáció, molekulák és atomok, kis és nagy testek közötti egymásra hatások törvényei, Mindezeket az erőket angyaloknak nevezzük.

Nem képzelhetjük el az angyalokat szárnyakkal rendelkező, körbe repkedő lényeknek! A „szárnyak”, amikről A Zohar beszél, vagy elfedések, vagy a szűrők, amit az angyalok visznek a személyhez. Ezeknek az erőknek a segítségével, a személy eléri az önmegvalósítást és akkor a birtokolja az erejét a szűrőnek, amit az „angyal szárnyának” nevezünk.

Ezért a hozzáállásunk ezekhez az erőkhöz, ugyanolyanoknak kell lennie, mint a természeti erőkhöz ebben a világban. Minden, ami körülveszi a személyt (az emberek kivételével), minden erő, angyal. Lényegében mi mindig a arra törekszünk, hogy irányítsuk őket, azon az úton, ami a legkényelmesebb, a számunkra. Ez hasonlóan van, a spirituális világban.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.