Dr. Michael Laitman

A levest készítjük elöszőr!

A hozzám intézett kérdés:

Amikor a Zohart olvasom, az elmémben felszínes képek keringenek. Hogy emlékezhetek arra, hogy minden dolog pusztán a bennem zajlik, ahogy a szöveg beszél a kapcsolatról köztünk?

Válaszom:

Az igazat megvallva. ez nem baj. “Az idő megoldja, amit az elme nem tud.” A tanulásra és növekedésre fordított idő, közelségben a barátokkal. Amikor a lecke alatt, a személy nem képes gondolkodni a (a fejével) a célról (a szívével) hagyjuk, hogy a szívére hallgasson.

A legfontosabb, hogy folyamatosan a gondolataiban tartsa, mit akar a tanulástól. A Torahnak nincs hatása ennélkül. A Torah befolyása, a személy szándékával van összefüggésben. Ahogy írva van: „Én teremtettem a gonosz hajlamot, és adtam a Torah-t, mint fűszert.” Van Önben, gonosz hajlam? Hozza felszínre, és akkor megkapja a Torah-t, mint fűszert ehhez. (Ez azt jelenti, a korrekcióhoz)

Azonban hogy segíthet ez a fűszer Önnek, ha önben kevés a gonosz hajlam? A kabbalisták egyszerű példát adnak erre. Éppen egy levest készít? Szeretne borsot, sót, és mindenféle fűszert beletenni? Tegye, de hogyan fogja élvezni a só, a bors, élményét, ha nincs levese? Önmagában a só és a bors íze förtelmes.

A mi esetünkben elsőször el kell készítenünk a „levest”. Ennélkül nincs szükség fűszerezésre, és még csak kérni sem vagyunk képesek ezt. A leves készítés folyamat alatt (a csoportban) jelenik meg a fűszerezés igénye (a fény igénye, hogy egyesítsen bennünket)  Csak azoknak szükséges a Torah, akiknek vannak, felfedezésre kerültek a gonosz hajlamai.

Ezért kell megközelítenünk és olvasnunk A Zohart, és minden leckénket a helyes szándékkal, a vágyaink pontos ismeretével, vagy más szavakkal, előkészített gonosz természettel. A gonosz felfedésével, van valami korrigálni való, és erre megkapható a korrekció. Ha nem kerül a belső gonosz felfedezésre, először szükséges azt megkeresni. Ha ön tisztességet érez, a Torah nem az öné; az a bűnösöké, a korrekciójukhoz. Ezért ha valaki nagyobb mint a többiek, valaki felfedezi a a nagyobb egoizmust belül, a nagyobb gonoszt, és lesz valamije, ami korrigálható.

Így nem baj, hányan vannak a lecke alatt, akik értik. “Nem az a bölcs, aki tanul” (Lo ha-Hacham Lomed). A probléma, az, érezni, hogy van valami korrigálni való, a barátokkal való kapcsolatban.

Nekünk egyetlen vágyban kell egyesülni,ez Ádám lelke, és testvéreknek kell lennünk ebben a célunkban.  Bármennyire gyűlöljük most egymást, nem akarjuk egymást, lenézzük egymást, megértjük, hogy az egyesülés a cél. Ezért várjuk a Fényt, és visszavisz majd bennünket a forráshoz, ahol egyetlen komplett vágy leszünk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,733 seconds.