Dr. Michael Laitman

Hogy kerülhető el a szenvedés

Ahogy mi analizáljuk a vágyainkat, mélyen beléjük kell hatolnunk, azért,  hogy megértsük őket, az egoisztikus szándék mentén, ahogy a Teremtőtől jön. Nekünk el kell érnünk a legteljesebb mélységét a vágyak felismerésének, és a forrásukból el kell érnünk azt, ahonnan ezek a vágyak érkeznek.

Amikor leleplezzük, hogy ezeket a vágyakat, és az ő egoisztikus szándékukat, a Teremtő küldte hozzánk, meg fogjuk érteni, nincs választásunk. Senki máshoz nem fordulhatunk kérelemmel, hogy korrigálja ezt, kivéve a Teremtőt. Különben a személynek nincs szüksége a Toráhra, mert nem kiált vagy könyörög a Teremtőhöz. Nem érzi még önmagát, egy teremtménynek, akit a Felső Erő kormányoz, amelyhez fordulhat.

A mi egoisztikus eredetünk ugyanaz az angyal, amelyik közelebb visz bennünket a Teremtőhöz. Csapások érnek bennünket, következésképpen megértjük, hogy ezeknek oka van, és hogy ezeket valaki küldi felénk, aki magasabb szinten van, mint mi.  Mi ezeket a következtetéseket a szenvedésen át érjük el, és mi ezt képesek vagyunk elérni a tanuláson, környezeten, és spirituális fejlődésen keresztül is.

“A bölcs látja a jövőt”; látja az ébredését az új állapotnak, mielőtt azt elérte, és van képessége változtatni rajta. Ennek a világnak a fizikai szenvedése, a szeretet szenvedésébe fordul, amikor magamra húzom egy kissé a Felső Fényt, és a kapcsolat állapotát érzem hozzá. Akkor elkezdek attól a ténytől szenvedni, hogy nincs bennem szeretet a szomszédom, vagy a Teremtő iránt. Ebben rejlik a szabad választásunk pontja.

Alapvető a szenvedés gyökeréhez eljutni és megérteni, hogy ez meghatározott okból lett hozzánk küldve Fentről. Ha megértjük, nincs szabad választás, és kiáltunk a Teremtő után, ez jelzi, hogy elértük a legnagyobb mélységet. Ha azonban, mi még mindig különböző okokat tulajdonítunk a szenvedésünknek ebben a világban és magunkban, akkor még nem értük el a legalját.

Egyre mélyebbre és mélyebbre ereszkedem a szenvedésbe az Aleph, Bet, és Gimel (mozdulatlan, növényi, and mozgó) szintekkel, és azt gondolom, hogy a csapásokat a természettől kapom. Azonban amikor elérem az utolsó állapotot, (Behina Dalet), felfedem, hogy a csapások forrása a természet felett van, a Teremtőben, és mint ha a Teremtő mutatna az ujjával. Akkor én kiáltok hozzá

Lehetséges felgyorsítani ezt a folyamatot? Igen, lehetséges. Pont ezért adhatja a Torah, a gyors és egyszerű utat, a saját akaratunk alapján, amely előnyösebb számunkra lényegesen, mint a szenvedés útja.  Szervezhetek egy csoportot magam köré, és magamra húzhatom a fényt felülről a tabuláson keresztül (például a Zohar tanulmányozásával)  és  gyorsan elérem ugyanazt az eredményt. Ezt hívjuk a Torah útjának. Ez a különbség a két út között, több ezer éves szenvedésből áll.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.