Dr. Michael Laitman

A zseni az egyszerűségben

Minden a HaVaYaH (Yod-Hey-Vav-Hey) – ból jött elő, az egyetemleges, egyedülállóan létező rendszer, és minden tart, a gyökerében levő kezdetéhez a „Yod” betű csúcsához. Ez a Keter, az “az esszencia esszenciája” (Yesh mi Yesh). Ez az, “létezés a hiányból” (Yesh mi Ain), melyek együtt terjedtek ki. A  Fény hatással van a vágyra, és ez különbözőző formákat vesz fel; ez, a kapni akarás, amelynek a tulajdonságai folyamatosan változnak, hasonlóságban a Fénnyel.

A Zohar elmagyarázza, hogy minden tulajdonsága Fényből érkezik, amely megteremtette a kapni akarást “a létezést a hiányból”, és hogy a Fény dolgozik ezen. Ez igazán a fejlődés szimfóniája: a Fény hatása a vágyakra, a hiányérzet, ami a Fény hatása alatt változik, és megszerez különböző formákat és tulajdonságokat, beleértve a Fény tulajdonságait is, és a saját előző formái, amik befolyásolják a következő  állapotokat akár több lépéssel előre.

A Zohar elmagyarázza, hogyan keletkezik mindössze két erőből – az adni akarásból, és a kapni akarásból – az egész, változatos teremtés. És mindez közvetlen módon kapcsolódik hozzánk, mivel a világunkban semmi nincs, kivéve a két erőt: fekete és fehér, egy és nulla, jó és rossz. Nem lényeges, milyen szintről beszélünk, az egész teremtésről, minden benyomásról, látható képről, vagy az érzékelt valóság –ról készített képről – mindez tartalmazz a két erőt.

A Kabbalisták képesek voltak gyönyörűen leírni ezt a két erőt, a betűk formájában. Ennek eredményeképpen, amikor nézzük ezeket a formákat, élővé válnak, és megtelnek az élet szellemével. Minden betű belsejében elkezdjük felfedezni: Hogy ezek a tulajdonságok a, Teremtő és a teremtmény,  kapcsolatban van egymással, hogy kölcsönösen egybefonódnak és beszivárognak egymásba,  melyik irányba, melyik úton, hol egyesülnek és hol még nem, és milyen megszorítások vannak ott.

Nincsenek szavaink kifejezni ezt a kapcsolatot. Azonban a betűk, a szimbólumok, egy modellt kínálnak. És akkor a modell belénk itatásával, bezárhatjuk önmagunkba az összegyűjtött érzéseket. kapcsolatokat, és mindent, ami a betűkön belül működik. De a betűk tartalmaznak mindent. Ezek egyszerű formáknak tűnnek, de ez az egyszerűség, több ezer előző formát magába zár, ahogy ezek igényelve voltak az aláereszkedés során felülről lefelé.

A Kabbalában minden az életerő igényéből származik. A természet vizsgálata, az ember képességeivel és érzékelésével, a Kabbalisták látták, hogy nincs más lehetőség a Teremtő és a teremtmény közötti kapcsolat kifejezésére, mint ezeknek a betűknek, mint szimbólumoknak a segítségével.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.