Dr. Michael Laitman

Mindannyian felelősek vagyunk egymásért

Baal HaSulam írja a The Arvut (Kölcsönös garancia)” című cikkében, hogy mindazok, akik vágynak elérni a Teremtő -höz egy nemzetet alkotnak, ahol mindenki felelős mindenkiért. Ezt kölcsönös garanciának nevezzük. A Torah (a Korrekció Fénye) ennek a nemzedéknek lett adva, csak azután, hogy ezt minden személy kérte: Egyetért a szomszédaira irányuló szeretet parancsának hordozásában? Szereti a szomszédját, mint önmagát?  “Szeretni a szomszédunkat, mint önmagunkat” azt jelenti, hogy törődünk másokkal, nem kevésbé, mint ahogy saját természetünk erőfeszítéseket tesz önmagunkért. Ez a feltétel, ami képessé tesz bennünket magunkra vonni a Korrekció Fényét. A Fény megérkezik, és korrigálja a spirituális edényünket, de csak akkor, ha mi felfedjük, hogy egyesülni akarunk ezen az úton.

Kölcsönös garancia, amikor saját vágyunk fentről leereszkedik, már egyetlen egyesült testet alkot, egy organizmust, és mindannyian függünk egymástól. Ezt elérni, minden személynek egy anti-egoisztikus szűrőt kell birtokolnia, és a spirituális világban kell léteznie, az adakozás szintjén. (Hafetz Hesed), ami szintén alkalmazandó ebben az anyagi életben, mint egy szükséges komponens a spirituális élethez.

A kölcsönös garanciában működve, minden személy ki van töltve a többivel, és megérti, hogy kapcsolódnia kell a többiekhez. Egész életét ennek szenteli, ahogy egy sejt esetében ez történik, egyetlen test esetében. Minden sejt és szerv a testben, a azért él, hogy a funkcióit átvigye az egész szervezet működése érdekében. Ez azt jelenti, az élete a szeretet és az adakozás. Amikor érzékeljük ezt a kapcsolatot közöttünk, ezt hívjuk spirituális életnek.

Ha vágyunk az egységre, ezen a módon, akkor megkapjuk az erőt végrehajtani ezt!

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.