Dr. Michael Laitman

Hol keressük a Teremtőt

Kérdés:

Miért beszélünk folyton az egymással való kapcsolatunkban, és semmit sem mondunk a Teremtővel való kapcsolatunkról?

Válaszom:

Mostanában arról beszélünk, hogy hogyan valósítsuk meg a kéznél lévő célunkat, és ezért van, hogy annyi figyelmet fordítunk az egymással való kapcsolatunkra. A végső cél az a Teremtőhöz való odabújás a forma ekvivalenciájának  törvénye alapján., ami azt jelenti, hogy „embernek” kell lennünk, Ádámnak („hasonlóan a Teremtőhöz)

Először fel kell készítenünk a spirituális edényünket (Kli) arra, hogy hasonló legyen a Felső lényhez. Ez egy edény mindenki számára; minden részének egyesülnie kell, mint egy embernek egy szívvel. Minden gyűlöletünk, irigységünk, ambíciónk, büszkeségünk, szomjúságunk a hatalomra  mind benne lesz foglalva, felül kell emelkedjünk rajta, és egyesülnünk, hogy hasonlóvá váljunk a Teremtőhöz, és így odabújhassunk hozzá.

Úgy néz ki, hogy a Teremtő valahol rajtunk kívül van., de valójában a közös spirituális edényünkön belül van feltárva, amit mi magunk között építünk. Ezért, hogy korrekt perspektívánk legyen, mindent úgy kell felfognunk, mintha egy térben lenne. Ezt a teret a Teremtő feltárásához építjük.

Ez pontosan ott van, ahol egymással az egoizmusunk felett egyesülünk. Az egoizmusunk alul marad, és fölötte felépítjük a kapcsolatot közöttünk. És ha a kapcsolatunk szilárd, ami az Újraformáló Fény erején alapul, akkor a kapcsolatban fel fogjuk fedni a Teremtőt (Boreh), ami azt jelenti „jöjj és láss”(Bo-Re).

Ez más, mint azt képzelni, hogy Ő valahol fent a felhők között van, én pedig itt csinálok valamit, lent, azért, hogy felfedezzem őt az égben. Én pontosan a lelkek közötti kapcsolatban fedezem fel,  a spirituális test szervei között, mivel a belső Fény az, ami kitölti azt.

Közben az emberek azt gondolják, hogy amikor arról beszélünk, hogy egyesülünk egymással, hogy a Teremtő el van különítve ettől. Ez azért van, mert ők belsőleg nem akarnak egyet érteni abban, hogy van kapcsolat a munkánk között – a tanulásunk, a terjesztés, és ami mindezt egyesíti a Teremtő.

Minden ember úgy érzékeli a Teremtőt, mint valami magasztosat, és egyesülni akar vele, de nem akar egyesülni más emberrel. Nem értik, hogy ez ugyanaz a dolog. Egy még belsőbb kapcsolat az emberek között, azt úgy hívjuk a „Teremtő”, az adakozás tulajdonsága, de az ember természete nem engedi meg, hogy egyet értsen vele.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.