Dr. Michael Laitman

Szabad akarat és terjesztés

Kérdés:

Előfordul, hogy ön mérges lesz valakire, és később, amikor visszatekint erre, és megbánja, mert eszébe jut, hogy Kitől (a Teremtő) érkezett ez?

Válasz:

Én nem leszek izgatott ameddig , ez nem kapcsolódik valakinek a szabad akaratához. Ha ez valakinek a szabad akaratára irányuló képességein belül található, tényleg megtudok őrülni. A „szabad akarattal” fogalmat úgy értem, ami kapcsolatban van a Kabbala bölcsességének terjesztésével. Ebben az esetben óvva intenék: ebben nincs semmi tennivaló a Teremtővel. Ez direkt módon kapcsolódik valakinek a felelősség érzetéhez. Itt, nem vagyok elnéző.

Kérdés: De minden a Teremtőtől jön?

Válasz: Nem, ez nem. A Kabbala hatékony terjesztése, helyes módon, megfelelően lefektetve, valakinek a szabad akaratán belül van; ez valakinek a feladata és ezt látnia kell. Különben miért tanulunk Kabbalát?  Mi szükségünk van rá? Mi csak állatok maradunk. Mi emberek vagyunk, mivel hogy mi használjuk a korrekció bölcsességét, ahogy azt nekünk készítették. A mi feladatunk, hogy a Fényt a korrekciónkhoz, magunkra húzzuk. Amikor a személy nem veszi ki a saját részét ebből, vagy csak kevéssé, különösen, amikor kap egy lehetőséget, felülemelkedni ezen.

Ez az egyetlen dolog, ami a haragom oka, semmi más. Minden más területen, még csak erőm sincs kényszeríteni valakit, megtenni, vagy nem megtenni valamit.   Kimondottan utalok a szabad akaratra, és tény, ez adott a személy számára, hogy használja.

Kérdés: A szabad akaratba beleértendő a tanulás is, nem csak a terjesztés?

Answer: A tanulással kapcsolatban, a helyes viselkedés a csoporthoz, könyvekhez, és a  tanárhoz, valamint a Teremtőhöz: minden, ami összefüggésben van, az egyéni, és az általános előrehaladással a cél felé.

Gyakran a személynek szüksége van nehéz állapotokon való keresztülhaladásra. Meg kell tapasztalni ezeket. A szabad akarata erősödik, amikor saját maga szenvedi át magát ezeken. Én nem tudok beavatkozni. Egyébként én cselekvő lennék, mint a Teremtő, ahogy ez történt, külső, felülről érkező, de ez nem lenne helyes, számomra ez nem megengedett.

Kérdés:

Tehát kétfajta szabad akaratról beszélünk: a felelősséggel együtt járó, (terjesztés) és egy felelősség nélküliről? (Fájdalmas állapotok)?

Válasz:

Nem. Ezek ugyanazok, mindkettő megfelel egy viselkedésnek a spirituális növekedésben. Ezek teljesen összekapcsoltak.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,109 seconds.