Dr. Michael Laitman

Semmi nem teljesebb, mint egy összetört szív

A hozzám intézett kérdés:

Időről időre tanúja vagyok az Ön vitáinak, a csoport állapotáról és, mindenkiről. Meg vagyok döbbenve, Ön folyamatosan elégedetlen és lehangolt, hogy a csoport nem egy csoport még, és hogy nincs még jelen a szolidaritás érzése. Hol latja Ön az előrehaladást?

A válaszom:

Köszönöm a kérdést. Talán a saját állapotának a megértése segít Önnek. A személy magasabbra emelkedése, a romlottabb és gyengébb, az ő számára a csoport és önmaga. Ez azért van, mert a Felső Fény (Ohr Makif) ragyog a személyre, ő, valamint a csoport egymást, a magasabb szint kapcsolatában látja. Amikor ők önmagukról beszélnek, és egy idegen kihallgatja őket, azt gondolhatja, azonos, vagy talán még magasabb szinten van velük. Az idegen nem lát ilyen problémát magában, mert magát a saját jelenlegi szintjéhez méri.

Ez alapján kijelenthető, hogy csak az igaz emberek képesek a Teremtő egyenes ösvényét követni. Valamennyi önmagukban lévő romlottságuk felfedezése után, igazolják a Teremtőt, aki felfedi az ilyen állapotokat nekik, mert „Senki nincs rajta kívül”.

Például nézzük, hogy alakul Izrael népének bűne, minden megtett lépéssel a Torah irányába, a spirituális útján. De azért egy idegen azt hiszi, hogy ő jobb, mint azok, akik hűek önmagukhoz, a spirituális előrehaladásban. Ez azért van, mert neki nincs három vonala, önmaga fölé kerülni, a józanész ellenére. Ahogy mondva van: a Torah nézete, ellentétes a háziúréval.  (Da’at Torah Afucha Mi Da’at Baal-Abaitim. Az inkorrekt (földi, egoisztikus) megértésük, a mi állapotainkról, elválasztják őket tőlünk, és ez a legjobb, mindannyiunknak.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.