Dr. Michael Laitman

Kapaszkodjunk egymásba!

A Fény a mi akaratunk nyomán működik, ami hasonló hozzá. A Fényhez való akarat kongruenciájának mértékét hűségnek hívjuk. Ha a Kabbalista forrásokat tisztán egoista vágyból és céllal olvasom, azok nem hatnak rám

A pont a szívben az egy eltört pont, az embert a spiritualitáshoz vezeti, de csak azért mert az ember rosszul érzi magát. Nem vágyódik a „jóra, amit a jó tesz”, az adakozásra és a szeretetre. Eddig ő többnyire nem volt elégedett a földi élettel: A jövő sötét és az életnek nincs célja. Ezek a spiritualitásban való kutakodásra csak egoista motivációt hoznak létre.  De a Fény nem tud még messziről sem tud ilyen vágyat vonzani. A benne lévő hűség mértékében  fog uralkodni az akaratán, azaz csak egy ember adakozásra való vágyódására fog  hatni.

A hűséget az embernek az úthoz és a célhoz való odaadásán teszteljük. Ellenőrizni kell a szándék tisztaságát, hogy elérje az adakozás tulajdonságát. A hűség maga, az adakozás attribútuma, azt felülről kaptuk, mint az erőfeszítések jutalmát. Ha valaki megszolgálja, akkor az „éjszaka” eltűnik, és ő látni fogja „a nappal fényét”.

Ha az ember a Tórát használja, a saját egoista teljesítéshez, ez a halál adagjává válik számára.  Ez azt jelenti, hogy ő nemcsak „spirituálisan halott” , hanem hogy ő el van bódítva a halál által, mert azt gondolja, hogy ez a spirituális élet!  Az egoizmusát még magasabbra növeli, és nem tudja elhinni, hogy tévedésben él.

Kiút az igazságba: Ha mindent együtt csinálunk, és mindenki a többiektől olyan erőt kap, hogy az ember könnyen kérheti a Körbevevő Fényt (Ohr Makif), hogy hasson rá, akkor az út egy csodálatos kalanddá válik. Csak kapaszkodjunk egymásba!

Ha egyedül maradsz, azonnal nő előtted egy fal,  a fal rögtön elbomlik, és szétszórja magát eg széles országútba.  Vagy fal van, vagy országút.  A választásnak barátok között kell lennie  minden percben vagy nem. Mindent a Felső Fény tesz, nekünk csak engedelmeskednünk  kell ennek az egy feltételnek.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.