Dr. Michael Laitman

Megtanulni a Fényt látni adakozás közben

Olyan anyagból lettünk megteremtve, amely nem tudja befogadni a Fényt. Ezért az egyetlen mód a számunkra, a Bina-ba történő belépéshez, Teremtő. A Bina dolgozik rajtunk, és magához emel bennünket. A Bina alsó része (AHP) leereszkedik hozzánk, és sötétnek fog látszani, és ezért nem kívánatosnak  lesz a számunkra. Ragyogni fog rajtunk az Adakozás Fényével és a Könyörület Fényével (Hassadim), mivel azonban nem akarunk adakozni, sötétnek érzékeljük.

Felkészítjük magunkat az adakozás látására – ahogy az elvárt – a Körülölelő Fény segítségével, amikor együtt dolgozunk. Fokozatosan kezdjük felismerni, hogy a Felső Egy, bennünk van. Realizáljuk, hogy ez, az igazi Felső Egy, és elkezdjük az adakozás minőségét értékelni, mint spirituálist. Ekkor felkészültünk a Vele való egyesülésre, és a saját lenullázásunkra. El akarjuk felejteni az egoisztikus vágyunkat, és csatolni magunkat a Felső Egyhez, mint az ondócsepp az anyaméhhez..

Akkor a Felső Egy fel tud vinni bennünket; fel tudja kelteni a vágyunkat a Teremtőhöz való tapadásra. Hová felfele? Van bármilyen másik  hely a spirituális világban, magasabban, vagy alacsonyabban? Nem, mert ez bennünk van, ahol a Teremtő kezdődik, ahol az adakozás minőségének elfogadása nagyobb és nagyobb….

Ez azt jelenti, Ő felemel bennünket, mert mi az adakozás minőségét, mint emelkedést látjuk. Minden teljesített lépés eredménye, szorosabb egységbe zár bennünket, és egy rendszert épít belőlünk, amit mi felmutatunk a Felső Egynek a korrekció érdekében. Ezen az úton, mi emelkedünk a Binahoz, és a Fény tartalmazta a Binah kiterjedését lefelé, a mi világunkhoz.

Így, a vágyak, ahogy hozzá csatoljuk őket a Felső Egyhez most már nem csak arra képesek, hogy lenullázzák magukat, hanem képesek felismerni és megkapni az adakozás minőségét, magukba itatni, és használni azt. Magától értetődően, mi továbbra is kapni akarásban maradunk, de megváltoztatjuk ennek a szándékát. Így tesz a mi világunk, amely az élvezet megkapására lett teremtve; ez elkezdi fokozatosan megkapni, a fénysugárzást fentről, mivel a kapni akarás feltűnik benne.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,727 seconds.