Dr. Michael Laitman

Mit nyerünk a barátok szeretetéből?

A “barát” nem csak egy személy; ő egy társ, aki szemben áll velem. Én fokozatosan szert teszek a szeretetre, a barátom iránt, a   Teremtő szeretetének megszerzése érdekében. Ez az elv kérlelhetetlen és nem változtatható.  Kezdetben kérést intézek a Teremtőhöz, és a Teremtővel való kapcsolat érdekében egyesülnöm kell a barátaimmal. A barátok szeretetében dolgozok, mert ez szükséges feltétel a Teremtő eléréséhez. A barát és a Teremtő össze vannak kapcsolva, mert az élvezet megkapására irányuló vágyam elfogadásával, ők azonosak lesznek. A Teremtő és a barátom azonos távolságra vannak tőlem, és én azonos módon kell, hogy kapcsolatba kerüljek velük.

A Teremtő, tiszta adakozás. Én annyira gyűlölöm a barátom, amennyire gyűlölöm az adni akarást, és ezért visszautasítom mindkettőt. Ha nem érem el ezt a hozzáállást, és nem látom a barátomat és a Teremtőt azonos módon, akkor nem tudom megfelelően végezni a munkám. Ez hasonló ahhoz, amikor valaki a szemét egy cél elérésére fókuszálja. Ha a Teremtőhöz, vagy a barátomhoz való közelebb kerülés áll a célkeresztemben, ez nem elég precíz. A célzásomnak pontosan a célra kell irányulnia, mert az, aki a Teremtő elérésére törekszik, (Isra-El – egyenesen a Teremtőhöz) az a Teremtővel ( Korrekció Fénye) olvad össze egyetlen egységbe.

A  Kabbalista csoport egy spirituális edény, a lelkek rendszere, és a Teremtő az Egyetlen, aki kitöltheti azt. Az edény csak olyanná válhat, mint a Fény. Amikor ez megtörténik, akkor felismerem, hogy ez egy, és ugyanaz, mivel nincs Fény, edény nélkül. (Kli).

Minden egybe olvad. A csoport lesz a Teremtő modellje a számomra. Amikor a hozzáállásom rájuk irányul, megtanulom ezen keresztül, hogyan kapcsolódjak a Teremtőhöz, akár szeretem, akár gyűlölöm Őt. Természetesen az egyetlen út a Teremtőhöz kapcsolódni, az adakozás. Tehát a csoporton bemutathatom, tesztelhetem, mennyire tudok adakozni. Az egóm az ami a távolságot teremti, és a formák eltérését a Teremtő és a csoport között bennem. Ha ez nem volna egóm, számára, akkor nem lenne különbség köztük.

Tehát, miért érzem a különbséget most? Ez csak azért van, mert élvezeteket kapok a Teremtőtől, de látszólag semmit nem kapok a csoporttól. Mindössze ennyi a különbség.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.