Dr. Michael Laitman

Hogyan érthető meg a Teremtő

A hozzám intézett kérdés:

Miért annyira bonyolult a spirituális rendszer: A teremtmény kérdez egy dolgot, és visszakap valami teljesen különbözőt?

A válaszom:

Mindenekelőtt ez nem igaz. A Teremtő és a teremtmény képes megérteni egymást, együttműködni, és nincs olyan megegyezés, hogy ne lehetnének partnerek. Akkor a teremtmény megkapja, amit kért: A Teremtő előre tudja, mit fog kérni a teremtmény, mindent kapjon meg, amire szüksége van, és ne legyen problémája.

A probléma csak akkor merül fel, amikor a teremtmény nem a szintjének megfelelő módon kér, ami azt jelenti, a saját kielégülése érdekében kér. Akkor a teremtmény természetesen megkapja, a szív lángolását, és a szenvedést annak érdekében, hogy lássa, hogy az állapota nem jó, és a céliránya nem helyes.

Ezért ez csak a teremtő és a teremtmény közötti helytelen kommunikáció által lehetséges, aminek a következtében a teremtménynek úgy tűnhet, a Teremtő nem érti, őt, nem tesz érte semmit, amire szüksége lenne. A helytelen céliránnyal, a teremtmény számtalan kifogást intéz a Teremtőhöz: “Hol van mindaz tehát, amihez jogom van, miért nem korrigálsz, és töltesz ki engem?” Azonban, amint a teremtmény megszerzi a kapcsolatot a Teremtővel, pontosan tudni fogja, milyen adagját kapja meg a Fénynek, miért, hol kell dolgoznia az értelem feletti hit által, hol a személyes erősségek által, és így tovább.

A Teremtő abban érdekelt, hogy megkapjuk az Ő megismerését, és az Ő oldalán való menetelést. De hol tartunk a Teremtővel való kommunikációban? Az értelem feletti hitben. A teremtmény vágyai a Teremtővel való kommunikációban a Machsom alatt vannak, a kapni akaráson belül, de a Teremtő azt mondja neki: „Nem, emelkedj fel a Binához, érd el az adakozás minőségét. Ott megértjük egymást, és ott nem lesz problémád velem.” Írva van: „A Teremtő közvetlenül megteremtette az embert, de az emberek sok számítást kitaláltak.” Ezek a számítások az élvezetre irányuló vágyakban vannak, mert hatalmas mennyiségű ilyen vágyuk van. Azonban ha valamennyi ilyen vágyunkat csak, az adakozásra irányuló szándékunkkal fedünk le, akkor nincs többé ilyen számítás. Akkor csak egy számítás van, egy irányba.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.