Dr. Michael Laitman

A korrekció mechanizmusa.

Kérdés:

Hogyan vezethetem át a pontot a szívemben a csoporton keresztül, ami úgy működik, mint egy spirituális erősítő?

Válaszom:

Vannak külső eszközök, amiket használunk: könyvek, csoport, tanár, az oktatási rendszerünk, és kapcsolataink az egész világon. Ezek azok a feltételek, amelyet a Kabbalisták rögzítettek nekünk.  Ha azáltal realizáljuk őket, hogy külső határokat építünk magunknak, és a spiritualitásra vonatkozó vágyainkat bevisszük a rendszerbe, akkor a vágy elkezd nőni.

Kezdetben, nekem csak egy egyedi pontom van a szívemben. Aztán a barátaimnak adom, és megkapom tőlük azokat a pontokat, amelyek hozzájuk tartoznak.  Ez a kapcsolati rendszer közöttünk, a lelkek, már léteznek. Minden már előre el van készítve, a világok felülről lefelé való süllyedésükkor, azért számunkra ez az, hogy a mi világunkból felemelkedjünk a Végtelen Világába.

Minden amit tennem kell, hogy ráhangolódjak a rendszerre: alacsonyabbá tegyem magamat, lássam, hogy mindenki más ki van javítva, s arra vágynak, hogy megkapják a korrekció Fényét rajtuk keresztül. És akkor a többi embertől vágyat kapok az adakozásra, ami meg fogja növelni a vágyamat. Ez akkor is meg fog történni, ha kezdetben csak az én saját kis pontom van a szívemben, ami valószínűleg nem a valódi célt célozta. Hanem én invesztáltam a csoportba, arra vágyva, hogy a része legyek, és ezért elővezettem az adakozás jelenetét. Válaszul igazi erőt kaptam másoktól, egy igazi adakozási vágyat

Körülvevő Fény

Szeretet

Bina  hűség  Lishma

Machsom

Adakozok?  Félek    Lo- Lishma –Kapok valamit belőle?

Adakozás    akarat az adakozásra  {könyvek  csoport tanár} adakozás

Minden pont  a szívben

Te egyszer csak látod, hogy  valóban akarod ás értékeled ezt. És akkor elkezdesz félelmet érezni:  “Képes leszek-e elérni az adakozással a Teremtőhőz, vagy az életemet hiába éltem le?” Ezek még egoista gondolatok, de már arra vonatkoznak, hogyan érjük el az adakozást. Ezt úgy hívjuk, hogy “Lo Lishma“: Amikor az ember  a) adni akar és b) a profitra gondol.

Kiderül, hogy a csoporton keresztül jobb belső irányítást kapsz – a Teremtőhöz. De amikor a Teremtőhöz igyekszel, közelebb jutsz a hithez, és elkezded a Körbevevő Fényt rajzolni magad felett. Ez nem az, hogy a Fény változik, hanem az, hogy te változol, és ezért a Fény különbözőkép befolyásol téged. Most megkaphatod  az adakozás tulajdonságát. Ha megszerzed ezt a tulajdonságot, elkezdesz az egoizmusod fölé emelkedni.

Ez az, amit el akartál érni egészen a kezdetektől fogva, de a Fény mindent eltervezett, hogy minden a  vágyad mentén történjen, inkább, mint erőből. Hirtelen megérzed, hogy telve vagy a hit tulajdonságával, ami az adakozás tulajdonságát jelenti, a Binat. Ez megszabadít az egódtól! Ez nem csak az, hogy megszabadít az egoizmusodtól, hanem erőt ad, hogy felülemelkedj rajta. Ez az , amikor a Machsom fölé emelkedsz.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,615 seconds.