Dr. Michael Laitman

Az elme nem tudja felfogni a Zohart

A hozzám intézett kérdés:

Gyakran A Zohar szövege annyira egyértelmű, hogy úgy tűnik, mintha nekem címezték volna, és kifejezetten nekem szólna

A válaszom:

Önnek okosnak kell lennie, és felismerni, bármennyire egy része a Zohar szövegének úgy tűnhet, hogy tiszta és érthető, mégsem képes felfogni azt jobban, mint egy kevésbé érthető részét. Ezen a ponton a felfogás nem fontos. Az ön jelenlegi állapotában semmit nem fog érteni.

Ha esetleg úgy tűnik, össze tudja rakni a Zohar szavait és előír egy bizonyos jelentést nekik, az a baj, hogy ezzel összezavarodik. Ennek semmi köze nincs a Zohar szerzőinek szándékához. Ők olyan tulajdonságokról és cselekedetekről írtak, amelyekhez önnek még nincs kapcsolata. Nincs egyetlen szó sem, ami egy ebben az ebben a világban élő személyről, vagy cselekedetről szólna, amit itt hajtott volna végre.

Hajítsa messzire az elméjét, amilyen gyorsan csak tudja, és amilyen messzire tudja. Ez a legnagyobb szívesség, amit megtehet magáért.

Kérdés (folytatás): Gyakran A Zohar teljesen felfoghatatlan dologról beszél és egyszerűbb nekem csak a szándékra fókuszálni.

Válaszom: A szándékban való elmélyülés nem függ attól, hogy a szöveg érthető, vagy érthetetlen az ön számára. Egyáltalán nincs összefüggésben azzal, mennyit értett meg a szövegből.

Tételezzük fel, hogy egyszerűen figyelek a szövegre anélkül, hogy bármit tudnék héberül vagy lenne fordítás. Akkor csak úgy gondolkodok erre, mint egy gyógyszerre, ami hat rám és meggyógyít. Ez minden. Ez minden, amire szükség van.

Mondjuk, elmegyek orvoshoz, hogy megnézzen, és adjon egy bizonyos gyógyszert. Ő megemlít, egy hosszú latin nevet, ami a vegyi összetételre utal. Tényleg tudnom kell, hogy működik pontosan a gyógyszer, mi az összetétele, és miért hívják ezen a bizonyos néven? Tudnom kell ezeket a dolgokat annak érdekében, hogy a gyógyszer hasson rám, és meggyógyítson?

Csak meg kell értenem, amit az orvos azzal kapcsolatban mond, hogyan vegyem be a gyógyszert, és semmi másra. Minden egyéb információ csak árt nekem. Azt gondolom, okos vagyok, és cselekedni kezdek, mintha tényleg tudnám ezeket a dolgokat. Azonban az orvos és nem ön, aki a helyes kezelést biztosította Önnek. Önnek nem kell kezelnie önmagát. Az utasítás azt mondja: „Ha ön beteg, menjen orvoshoz. (Nitan La Rofe Lerapot).”

Függ tehát a szándéktól, mennyit értünk meg a szövegből? Nincs bármilyen összefüggés ezek között.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.