Dr. Michael Laitman

A betűk a Fényből és a sötétségből születtek

A Zohar, Fejezet“Tetzaveh” (parancs), 18 bekezdés:  És amikor a  Butzina Fénye felfénylett a Yod betűből, a Yod illuminációjának részéből, a Három pont  YodHolam, Shuruk, Hirik—kiterjedt, két vonal lett,és a középső vonal hozzájuk kötödött a Hirikben. …És akkor ez a négy pont kiterjedt és egy Heichal lett….mivel csak négy pont van Hey két betűjének mindegyikében, és nem mind a kilenc mint Yodban. Ez azért van, mert mindegyik csak a a Yod egy Behina –ja, az egyik Toch a másik Sof.

Baal HaSulam elmagyarázza, hogy a  “Yod”  betű csúcsa, ami a Teremtő által lett elkészítve a semmiből, mindent magába foglal.  A Fény és „a semmiből készített pont” teljes ellentéteket alkotnak, a Fény van körül, és így van a sötétség is, ami szemben áll vele.

Hogy generálhat a Fény, aki a vágy által cselekszik, különböző vágy formákat? Ha Fény és a vágy egymással szemben állnak, miért nem hat a Fényre egyformán? A titok az, hogy a Fény a vágyat nem úgy befolyásolja, mint ahogy a jó befolyásolja a rosszat és a Fény a sötétséget. Ha ez az eset, egy kis fekete pont “Yesh Mi Ain” (a nemlét létezése) fog egyszerűen kiterjedni. Pontosabban a Fény adja  a „Teremtés Gondolatát), hogy megörvendeztesse a teremtményt, viseli a Teremtő vágyát, hogy nem csak kiteljesítse  a teremtményt, hanem hogy a Teremtő belső lényegét átvigye neki, és ezáltal hasonlóvá tegye a Teremtőhöz.

Más szóval,  a Fény két minőséget hordoz magában, amelyik beleütközik a „sötét pontba”. Ez az, amiért a sötét pont nem csak kiterjed, hanem különböző irányokban fejlődik is. Ezek növekedést ad a formának, amit mi betűknek hívunk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.