Dr. Michael Laitman

Hova tedd a főkapcsolódat

Baal HaSulam írja a Bevezetés a tíz Sefirot tanulmáyozásába című művében, hogy ha az ember a Tórával (és a Kabbalával) foglalkozik  az egoizmusáért kapott némi jutalom kedvéért, ez olyan, „mint a cselédlány, aki az úrinőséget örökli.” Mit jelent ez?

Van rá lehetőség, hogy felrajzoljuk a Körbevevő Fényt magunkról, ha a Tórával foglalkozunk.  De a hatása kétszeres lehet, az én szándékomtól függően. Ahelyett, hogy korrigálna, még rosszabbá tehet,- „egy cselédlány, aki örökli az úrinőt” Ahelyett, hogy felemelkednénk, hasonlóvá leszünk a Teremtőhöz, az adakozás tulajdonságához, Egyre mélyebben és mélyebben elmerülök az egoizmusomban, és magamat szeretem.

Miérrt adódnak nekünk ezek az alkalmak?  Nem elég csak egyszerűen tanulmányozni a Kabbalát vagy a Tórát? A szándékok meghatározzák, mi lesz az emberből. És ez a legfontosabb.  És it va a szabad választás, ahol magunkat a Felső Erő befolyása alá rendelhetjük: lefelé, a dolgok kapásához, az egoizmusom irányába, vagy felfelé, az adakozás irányába, a Teremtő felé?

A Tóra maga (a Felső Fény) semleges, ez vagy életelixír lehet, vagy adag halál( az ember nem fogja fel, hogy spirituálisa halott). Ahogy döntesz, és ahogy választasz, — így lesz!

Ez mind a Felső Erőhöz való attitűdömtől függ, ez olyan, mint az elektromosság ereje, ez fűthet is meg hűthet is. A választás az enyém. Te tanulmányozhatod a Kabbalát (a Tórát általában), de csak ha egészen az elejétől kezdve kitőzöd a célt, hogy elérd az adakozást (Lishma).  Különben nem nyithatsz ki egy könyvet sem. Természetesen a tanulást mindenki egoista módon kezdi (Lo Lishma), de nincs más választásunk, mi egoizmusban születtük. de tisztában kell lennünk azzal, hogy vágyunk az adakozás elérésére. A Tórát kizárólag a következő célból kaptuk: „Megalkottam a gonosz hajlamát, és letettem a Tórát, a korrigálásra.”

Ez az, amit legelőször tanítanunk kell, Ez az első direktíva, amit az embernek meg kell mutatnunk, az óvodában, az iskolában és a társadalomban. Meg kell értenie, hogy ő azért növekszik, hogy egyesüljön a többiekkel, mint egyenlőkkel, abszolút kölcsönös adakozásban. Éss amikor a vágya fokozatosan kiderül, el kel kezdenie Kabbalát tanulnia, azért, hogy a megtanulja, hogyan korrigálja egoista szándékait, és változtassa át alltruista szándékokba. Ezt úgy hívjuk hogy  Lo Lishma-ból Lishma -ba.

Ez felnőttre és gyerekre egyaránt vonatkozik. Először meg kell magyaráznunk az embernek, hogy a Kabbala és a Tóra kizárólag arra szolgálnak, hogy megváltoztassuk a természetünket. Nincs más cél!  Különben az ember csak az egoizmusát növeli a segítségével, azt kívánja, hogy megkapja ezt a világot és a jövőt saját magának.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,905 seconds.