Dr. Michael Laitman

A kollektív lélek: Minden én vagyok vagy én csak egy része vagyok?

Minden lélek mialatt koorigálja magát, fejleszti a kondícióit a kollektív léleknek, és ez által segít a többieknek korrigálniuk önmagukat; ők, pedig saját korrekciójukkal járulnak hozzá, a közös lélekhez. Mindenek előtt mindenkinek fel kell ismernie a saját, egyéni végső korrekciójához, (Gmar Tikkun Prati) a saját spirituális gyökerét, a spirituális gén ( Reshimo) által. Az egyéni korrigált állapotunk akkor következik be, ha elvégezzük, az összes feladatunkat, amely a kollektív lélekre, Adam HaRisonra irányul.

De egyáltalán mi is az a közös lelke Adam HaRisonnak?  Ez mind én vagyok, vagy én egy része vagyok csak ennek? A közös lélek mind én vagyok, és mindenki más már teljesen perfekt a számomra. Ez tőlük jön felém, én vonzom magamra ezt a vággyal, melyet ki kell töltenem. Mint egy kis szerv a testben, amely az egész testet szolgálja, minden részletében, úgy szolgálok a részvételemmel, és a munkámmal. Ennél fogva az egész test feltárul a velem való kapcsolatban, de csak abban a mértékben, amennyire én ki vagyok töltve ezzel.

Feltételezve, hogy én kapcsolódok az ér, izom, vagy idegrendszerhez; Én csak abban a részeimben vagyok látható, amelyeken keresztül, ezekhez a rendszerekkel kapcsolatban vagyok. Ezzel analóg módon feltárom – a velem való kapcsolatában – az egész rendszerét AdamHaRisonnak. Hozzáadom önmagamhoz, ezt a óriási vágyát, a közös léleknek. A többiekkel kapcsolatosan, olyanná leszek, mint az ANYA,   ZAT de Bina, vagy más szavakkal, mint „a tehén, ahogy vágyakozik a borját etetni”. Tény, ki kell töltenem őket, a munkám gyümölcsével.

Tehát, elkezdem az összes vágyaikat magamra húzni. Ezek a kitöltetlen vágyak üres területek, amik az én kitöltésemre várnak. Ezek azért kitöltetlenek, mert én nem fejeztem be a munkámat rajtuk. Amikor megteszem ezt, elkezdem érezni a teljes rendszerét Adam HaRishonnak

Tény, ez az én spirituális edényem, vagy akaratom. Úgy tűnik, másokban helyezkedik el, de ez az enyém. Ez kiderül ahogy végzem a munkámat, mint a Teremtő, aki vágyik kitölteni a Teremtményeit, Én úgy  ezekkel a vágyakkal kapcsolatosan, mint adakozó , ezekkel a külső vágyakkal, és ezek a számomra kapni akarásra irányulóak. Tehát egyesülök ezekkel, és kezelem őket, a szeretettel, ahogy a Teremtő kezeli az egész, kollektív lelket.

Azonban csak ahhoz a szekciójához kapcsolódom a léleknek, amely velem áll relációban, vagy a rendszerhez, amit nekem kell kitöltenem. Ezen a módon, elérem azt az állapotot, ahol az egész Adam HaRishonnal azonosnak érzem magam, és ezen keresztül felfedezem a teljes Teremtőt. Ahogy magamat Adam HaRishon kollektív rendszerével azonosítom, amivel képes vagyok egyesülni, és ahogy hozzáadom a munkámat minden részéhez, egyesülök is ezekkel a részekkel, egy korrigált formában.

Tény, mindenki korrigált rajtam kívül. Kiderül, ahogy én felfedezem Adam HaRishont, hogy kicsoda, és megszerzem a közös lélek életét, ami a Végtelen világ Malchutja. Ez a viselkedés az, amit minden személynek önmagának kell megvalósítania. Mindenkinek magának kell, az egyéni hozzáállását, személyes egoizmusát korrigálnia, és magába itatni a többiek vágyát, érezni, hogy ezek az ő vágyai, kitölteni azokat, és ezeken keresztül elérni, a teljes rendszerét Adam HaRishonnak. Ezen az úton felfedezhető a teljes Teremtő.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,670 seconds.