Dr. Michael Laitman

A parancsolat jelentése a spiritualitasban

A hozzám intézett kérdés:

Az általunk olvasott fejezet címe A Zoharban „A parancsolat” (Tetzaveh). Mit jelent a “parancsolat” a spiritualitásban?

A válaszom:

Ez arra a parancsolatra utal, ami nekünk lett kijelölve. A Teremtő munkájához csatlakozva, először fel kell ismernünk a saját vágyunkat és teremtésünk okát. Éreznünk kell, az állapotunkat, ami szemben áll a Teremtővel, annak érdekében, hogy teremtmény lehessünk.

Azonban ez nem elég. Ez csak a természetünk első felismerése. Ezután a személynek meg kell próbálnia a Teremtőhöz hasonlatossá válni. Akkor felfedezi, a saját cselekvés képtelenségét is. Amikor azonban tovább halad és törekszik elérni a következő belső felismerési szintet, feltárja, hogy nincs olyan vágya, ami a Teremtővel való azonosságra irányulna. Tehát nem hogy a Teremtővel ellentétes állapotban van, és képtelen azonosnak lenni vele, hanem még csak nem is akarja ezt igazán.

Mialatt a személy keresztülmegy ezen a folyamaton, minden alkalommal emelkedik benne a Teremtő jelentősége, a cél fontossága, és látja a saját állapotát – hogy mennyire alacsony és jelentéktelen – és folytatja a kutatást, ameddig felismeri, hogy létezik egy rendszer a lelkek között, amiből további erőket kaphat. Akkor csakugyan vágyakozni fog és képes is lesz felfedni minden ellentétet önmaga és a Teremtő között, a vágya hiányosságát, és a lehetőséget a Teremtővel azonossá válni. Ezek mentén érzi a nyomást, hogy szükség van a korrekcióra, a Teremtő irányába való adakozás elérésére, ami sokszorosan meghaladja azt, amit egyedül tudna önmagán elérni.

Akkor felszerelkezik azzal a nehéz fegyverzettel, amelyet a csoport erején keresztül kap meg, a kölcsönös garancia tulajdonságán át – amelyen belül a Teremtő a garancia biztosítója, és a teljes rendszer támogatója – a személy csak érkezik a csoporthoz, és kér a Teremtőtől. A személynek már van valamije, amivel kérhet. Előtte, nem tudott helyesen kérni.

Ez a módja annak, ahogy a személy eléri a Reformáló Fény befolyását. Felfogta a szabad választását, és eljut a abban az állapotba, amikor a Teremtő felkínálja neki az erejét. Akkor, a fényen belül, elkezdi látni, hogy mire van szüksége a korrekcióhoz, ahogy írva van: „A Te Fényedben, látni fogjuk a Fényt.” A személy elkezdi látni a Teremtő parancsolatát: Korrigálni kell, mind a 613 korrigálatlan tulajdonságot, egytől, egyig.

Most mindenki megértheti, mennyire korrupt minden tulajdonság, erő, és vágy, hogyan lehet korrigálni, mit gyarapít a személy a korrekcióval, és hogyan befolyásolja a egész, közös rendszert. Ezen a közös rendszeren keresztül, a Teremtő felfedeződik. Így fokozatosan megy keresztül a Torah egész folyamatán, és a parancsolatokon. A személy korrigálja valamennyi vágyát, az adni akarás szándékán keresztül, amely az adakozás irányába mutat, és de még a kapni akarás szándékát is felhasználja, amely nem az élvezetek érdekében van, hanem sokkal inkább a Felső Egyetlen érdekében.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.