Dr. Michael Laitman

A Talmud kínálja a legrészletesebb tervét a korrekciónak

A hozzám intézett kérdés:

Ha csak a Kabbala szükséges a lélek korrekciójához, miért készítettetek a múlt bölcsei annyi kommentárt a Torához, Mishnához és a Talmudhoz? Hogyan segít mindez?

A válasz:

Ha, több éves Kabbala tanulás után, eléri a korrekciót – ami az adakozás érdekében történik, (Lishma) – ön képes lesz kinyitni a Talmudot, és élvezni azt.  Elkezdi megérteni az összes leírt törvényt egyezésben azok belső lényegével, a Kabbala tudományával. Meg fogja érteni, amiről a múlt nagy bölcsei írtak.

Jelenleg ezek nyelvezete egyszerűen összezavarják, és elrejtik az igazság világát ön elől. Később teljesen meg fogja érteni ezt, mert eléri azt a szintet, amin a bölcsek voltak, amikor a kommentárjaikat írták. Meg fogja tapasztalni ugyanazokat az állapotokat, amik inspirálták őket ezek megírására. Ezek a szövegek nem jelentenek semmilyen különbséget az ön számára, a kabbalista cikkekkel összehasonlítva.

Az olyan szavak használatával, mint a“bika,” “szamár,” “tehén,” “sérelem,” “templom,” a “Nagy Összerakás (Sanhedrin),” “földek,” és “birtokok,” a bölcsek a lélek korrekcióját fejezték ki. Az egész Torah kizárólag a lélek korrekciójáról, és a teremtővel való egyenlőségéről beszél; ez, a Teremtő összes neve.

Amikor egy kommentátor vitatkozik egy másikkal, leírja az örökkévaló érvet  a bal és a jobb vonal között,  a mértéket a kapni és az adni akarás között, és megfelelő módon kombinálja ezeket. A Talmud a legpontosabb részletességgel elmagyarázza, a spirituális folyamatot. Azonban ön azonnal összezavarodik ebben, mert azt gondolja, hogy ezer különféle lehetőségről beszél. Később meg fogja érteni, hogy ez nem több ezer nézőpont, hanem egyetlen jelenség vizsgálata, ahogy ezer különböző szempontból korrigálódik.

Ezek nem bölcsek egymás közötti vitája, hanem a lelkek együttes rendszere, annak az elmagyarázására, hogy valamennyi összefüggő minőség, milyen módon áll kapcsolatban egymással, más szavakkal, az egyéni lélek, mint egy szerv, milyen kapcsolatban van Ádám kollektív lelkével.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.