Dr. Michael Laitman

A végtelen egy határtalan egyesítés

A valóság korrekt érzékelésének érdekében, össze kell hoznunk minden számunkra feltárult formát. Ezek csak a személy belső világában léteznek. A végtelen, nem végtelen távolság; hanem határtalan egyesítés! Egy bizonyos ponton a sorompó felemelkedik a végtelennek ebben a világában, meghatározva milyen közel tud ön hozzám kerülni. Ez, a végtelenen belül egy feltárult egoisztikus vágy, és ez teremt távolságot a különböző részek között.

Ez a vágyak közötti, az ego között távolság nem valóságos. Ennek eredményeképpen, a világok, elkezdenek kiterjedni a Végtelenből lefelé, és ez azt jelenti, hogy a távolság érzékelése a különböző részek között felbukkan ugyanazon a helyen. Ezt hívjuk a világok leereszkedésének vagy a közöttünk felbukkanó elrejtettségnek.

Végül is ez a távolság nem fizikai, azonban érzékszervekkel érzékelt. Szükségünk van arra, hogy ez átmenjen sokkal inkább belső érzékelésbe. Fel kell ismernünk, hogy képes vagyok fizikailag közelebb vagy távolabb kerülni bizonyos emberekhez, miközben érzem, hogy ők közelebb vagy távolabb vannak tőlem emberileg, az egyik tényező teljesen független tud lenni a másiktól. A spiritualitásban, ez a képzeletbeli világa a távolságoknak nem létezik, csak érzésekben nyilvánul meg. Mi érzékszervi érzékeléssel mérünk a Szfírákban, Partzufokban, és a világokban, a spirituális objektumok vagy vágyak tulajdonságai egyezőségének megfelelően.

Egyik oldalról természetesen van különbség a vágyak között, mint hogy mindegyik különböző. Másrészt teljesen hasonlóak egymáshoz, mivel törekszenek egyesülni, függetlenül a megváltoztathatatlan természetes különbözőségüktől. Csak ez a „távolság” mérhető a spiritualitásban és csak ez a fajta „közeledés” van a szándékunkban – és ennek az elérésére törekszünk.

A kezdeti vágyaink mentén felbukkanó különbségek ellenére – ahol azt érezzük, annyira végtelen nagy távolságra vagyunk egymástól – a szűrőn keresztül és a Visszavert Fény (közös adakozás) segítségével mégis el fogjuk érni az együttes törekvésünket, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. El fogjuk érni az érzékszervi egyesítést, amely végtelen lesz, és minden kötöttségtől mentes. A vágyainkban végtelen fizikai távolságot érzünk, mivel azonban érzékszervi törekvésünk együtt lenni, átfogunk lépni ezen a határon, és érezni fogjuk a végtelen,  határtalan egyesítést ahol mindannyian egy pontban létezünk

Ez a két formája a mértéknek együtt kell, hogy létezzen, és így kínálnak erőt az egyesítésre és az összetapadásra. Egyik forma, a végtelen távolság a vágyaink között, amelyek szembenállóak, a másik a végtelen, határtalan egyesítése mindenkinek, a közös szándék és törekvés egy pontjában.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.