Dr. Michael Laitman

Hagyjuk abba a fantáziában való életet

Kabbalista könyvek beszélnek nekünk, jövőbeni állapotunkról, amit saját magunkban fel kell fedeznünk, azáltal, amit a spirituális világok, szfírák, partzufok nevével írunk le.. A vágyaink átfésülésével elérhetjük ezt, megteremtjük a korrekció igényét, ami aztán magára húzza a Fény hatását. Ehhez adódik az adakozás szándéka a vágyaink átalakítására, és akkor el fogjuk kezdeni annak az érzékelését, amit a kabbalisták leírtak nekünk.

Mindezek a jövőbeli állapotok, amiket el akarunk érni, és érzékelni – AB, SAG, Abba ve Ima, Zivugim, és Partzufim – kizárólag a közöttünk levő kapcsolattal összefüggő módon, nem mások, mint különböző típusú adakozások. Ez a kapcsolat ennek a világnak a szintjén kezdődik (ez az, ami a jelenlegi kapcsolatunkat megnevezzük) és kiterjed a spirituális világok lépcsőin túlra elérve a közöttünk lévő kapcsolatnak azt a szintjét, amit végtelennek hívunk (korlátlan kapcsolat mindenkivel)

A végtelen, a határok hiányát jelenti, amikor minden lélek korrigált, azon a szinten, ahol minden egy egységbe olvad. Bár még nem vagyunk ebben az állapotban, ez kell, hogy a közvetlen célunk. Nekünk törekednünk kell arra, hogy „egy ember legyünk, egy szívvel” előre kell látnunk, ahogy ez megtörténik.

Nagyon fontos, az átmenet a külső érzékelésből a belső érzékelésbe, ahol az összes világ és minden más is valójában létezik a személyen belül. Mi nem értjük, mit jelent „a személyen belül” fogalma, egy geometriai teret képzelünk el, de folyamatosan dolgoznunk kell a korrekt képen. Az út kezdetén, a személy egy nagyon egyéni módon képzeli el a belső munkáját, a spiritualitást és a csoportot. Azonban ahogy előrehalad, biztosítania kell, hogy minden kép, forma, megközelítés, transzformáció, és a cél maga is, egyetlen pontba rendeződjön.  Ezen a ponton kívül nincs semmilyen más tér.

Így ön elkezdi elképzelni, hogy minden csak egy pontban van az érzékelésén belül, és ez által visszatér a teremtés pontjához, “Yesh Mi Ain” (létezés a hiányból). Ez nem egy fantázia. Tény, mi folyamatosan egy fantáziában élünk, ahol mindenki a saját képzeletbeli világában él.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,654 seconds.