Dr. Michael Laitman

Akció plusz szándék

A Teremtő jó és jót tesz. “ Ezt el kell fogadnunk, mint az egyetlen axiómát a spiritualitásban. Soha semmi rossz nem jön Felülről.. Ellenkezőleg a Fény a teljes nyugalom állapotában marad, és csak az abszolút jó tárul fel..

Az egyetlen probléma az edényben van, a teremtmény vágya. Más szóval minden az embertől függ, az ő erőfeszítésein és előkészületein. Az akció maga lehet kapás vagy adás, és a szándék irányulhat magára vagy másra..

Elkezdjük a fejlődésünket a „kapás magunknak” ponttól, ami a kettős elrejtés vagy Lo Lishma. Az akció az a kapás, a szándék magunkra irányul. De akkor az erőfeszítésünk minket az „adakozás magunknak” pontra visz. Az átmenet „kapás magunknak”ponttól az „adakozás magunknak” pontra csak a mechanikus akcióban való változást érinti. Ez az, amit képesek vagyunk megtenni!

Nincs kontrollunk a szándék felett, amit csak a Fény korrigálhat. Mindazonáltal képesek vagyunk az akciónkat kapásból adásba változtatni, egészen addig, amíg azt magunk megcsináljuk.   Adakozunk, hogy jobbá tegyük a saját állapotunkat. Ezt a tevékenységet úgy hívjuk, hogy „vásárolj magadnak egy barátot”.

Akció   szándék

Kinyilatkozás 2               kapunk hogy adhassunk  Lishma

Kinyilatkozás 1               adunk, hogy adhassunk    Fény

Egyszeri elrejtési akció   adakozás magunknak      Lo Lishma

Dupla elrejtés                   kapunk magunknak

De ahhoz hogy átkapcsoljunk „adakozás hogy kapjunk” pontból „adakozás az adakozásért” pontba , meg kell változtatnunk a szándékunkat, és ezért befolyásolnunk kell a Fényt, aki Újraformáz . Mi fáradozunk ezen , és megtesszük azt, ami szükséges a csoportban és a tanulásban, de a változás a szándékban csak a Fény erejével történik.

És amikor eljutunk a „ adakozás az adakozásért „ pontba, (a hit foka, Lo Lishma, jutalom és büntetés és az első kinyilatkozás), és akkor tovább megyünk, hogy tudatosan felmagasztaljuk magunkat addig a fokig, hogy „ kapunk, hogy adhassunk” mind az akciónkon, mind a Fény befolyásán keresztül.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,714 seconds.