Dr. Michael Laitman

Szabadulás a csalás fogságából

Kérdés:

Milyen játék ez? Ez azért van, hogy felebarátinkat, mint a legnagyobbakat fogjuk fel?

Válaszom:

Ez nem játék; ez törés az elrejtésen keresztül. Az egoizmusom elrejt engem másoktól, és másokat előlem: nem teszi lehetővé, hogy lássam az egész Végtelen Világot. Most a Végtelen Világban vagyok, de amit látok az egy homályos kép. Az egoizmusom csúnya, ostoba, lusta hazug embereket fest fel. De a valóságban minden rossz, ez a kép az egoizmusomon belül tartózkodik. Ha a gyerekeim, akiket nagyon szeretek, most éppen mellettem lennének, hogyan láthatnám őket? Őket tökéletesnek látom, mert „a szeretet megvált minden bűnt”. Még mindig szeretem őket, minden hibájukkal együtt.

Csak az egomat hibáztatom. Nem látok semmit rajta túl, agyam hátterében van egy képernyőm.. Úgy tűnik, hogy a világot a szemeimen keresztül látom, de a világ az egoizmusom prizmáján keresztül lép be, és ez a képernyőre van vetítve az agyamban. Minden az én attitűdömtől függ, és hogy hogyan hangolom magamat, hogy lássam őt. Szóval a csoporthoz kell hangolnom magamat oly módon, hogy én úgy lássam őket, mint a legnagyszerűbb embereket ebben a generációban, teljesen korrigálva.

Ez egy játék? Nem ez egyszerűen az ego becsapásának annullálása.  Ez egy racionális aktus. Túl rajtam ott a  Végtelen Világ, és én már ott tartózkodom, pont most.. Ha lehámozod az összes héjat  ( HYPERLINK “http://www.laitman.com/2010/04/what-is-a-klipa/” Klipot), ami középszerűvé torzítja a Végtelen Világot, invertált állapottá, akkor felfogod a Végtelent.

Először próbáljunk színlelni. Tegyünk erőfeszítést. Próbáljunk úgy látni minket, mint aki teljesen korrigált, nagy és egyesült.  Ezen akció által egy nagyon erős Körbevevő Fényt rajzolunk fel, és ez korrigálja a természetünket. Az egoizmus helyett az adakozást érjük el. Ez egy nagyon egyszerű elv, ez abszolút valós, nincs semmi misztikus benne. Megpróbáljuk saját erőnkből látni magunkat a korrigált állapotban, és ezen a szinten egy belső erőt kapunk, amit ez a korrigált rendszer tartalmaz. A vágyunk kényszeríti őt az akcióra.  Ezek a praktikus akciók a korrekció felé.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.