Dr. Michael Laitman

A hibák, amiből tanulni tudunk

A Bevezetés a tíz szfira tanulmányába , 58-as rész: Ezzel megértjük a bölcseink szavait: aki félelemtől bán meg, az lesz a jutalma, hogy a bűnei hibákká alakulnak. …A bűnök, amik valakiből kifelé jönnek, az Óvatosság megszerzéséből a dupla rejtettségen keresztül, azaz az rejtettségen keresztül a rejtettségben… Egy  rejtettség azt jelenti, hogy hisz a jutalom és a büntetés gondviselésében. Mégis, amiért a szenvedést felhalmozza, néha a bűn is eszébe jut.

Miért hibázik egy ember? Azért, mert nem látja, hogy hibázott. Mégis meg kellett-e látnia vagy nem? Az egész munkánk abból áll, hogy  egy új látásmódot kapjunk a hit az értelem felett által. Így a kezdetekben nem fogjuk fel a spiritualitást, és később megláthatjuk az adományozás fényeit. A spiritualitás nem látszik az egoista fényben.

Senki sem rejtette el a spiritualitást, vagy védené meg tőlünk. Elrejtjük magunk elől az egoista vágyainkkal. Ezért kezdjük csak akkor megfigyelni a spiritualitást, ha az egoizmusunk fölé emelkedünk. Ez ugyanolyan, mint amikor egy falra nézek, egy akadályra. Azzal, hogy felülemelkedek rajta, bepillanthatok, mi rejlik mögötte.

Így tudjuk elképzelni, hogy mit jelent a hit az értelem felett. Ha én „értelmen belül” vagyok, az akadály alatt, nem látom a spirituális világot. A felfogásom szervei különbözőek; mindeközben el kell kezdenem megfigyelni a valóságot az adományozás vágyaiban. Amikor a visszavert Fény rám ragyog, feltárja nekem a spirituális valóságot, amit megláthatok ebben a Fényben.

Ezért természetesen én hibáztam és bűnöket követtem el, amíg nem láttam a spiritualitást. Hogyan is ne tudtam volna hibázni? Viszont miért nem hívják ezeket „bűnöknek”? Ez azért van így, mert a hibáim feltárásának és kijavításainak köszönhetően, korrigáltam magam. Ezen a módon elértem a „félelemtől megbánás” szintjét, ahol megépítettem az ernyőt, az adakozásra és az adakozás érdekében.

Tanultam a hibáimból és lehetetlen bármit is kijavítani, míg valaki fel nem tárja az egoista vágy teljes gonoszságát. Ezt úgy hívjuk, a hiba beazonosítása. Azzal, hogy bizonyos mértékig korrigáljuk a hibát, ami feltárult nekem, parancsolatot hajtok végre.

Így valaki bűnbánásának teljesítésével, valaki minden hibáját kijavítja. Es pontosan miattuk és nekik köszönhetően éri el az adományozást. Minden ilyen hiba a rejtettség eredménye volt.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.