Dr. Michael Laitman

Az egység az új valóság

A hozzám intézett kérdés:

Mi az egység? Ez egy belső érzet, vagy valamilyen erő felfedése?

A válaszom:

Az egység, az új valóság, amiről azonban nem sok elképzelésünk van. Ez egy új dolog, amit nem érzékeltünk korábban, és ami birtokolja a spirituális világ tulajdonságait: az adakozás tulajdonságait. Amikor elkezdjük magunkba olvasztani az egységet, és élni benne, elkezdünk felfedezni, egy új, különböző dimenziót, mintha találnánk magunkban egy másik bolygót. Az egység tulajdonságai mentén, az adakozásban felfedjük ezt a dimenziót.

Így az egység nem csak egyszerű, kölcsönös kapcsolatot, jó viszonyt, vagy bizalmat jelent. Ez egy új tulajdonság felfedezését jelenti, ami nem létezik a mi világunkban. Amikor elérjük ezt a tulajdonságot, és kezdünk a Teremtőhöz hasonlóvá válni, felfedezzünk mindent az elménkben, és az érzéseinkben, a vele való egységen keresztül. Ezen kívül nincs semmi más, amit tehetnénk az egység eléréséért. Ez a cselekedet van csak a saját uralmunk alatt, semmi más.  Ezzel összefüggésben írva van: “Mi cselekszünk és hallani fogunk.” Ez azt jelenti, végrehajthatunk különböző cselekedeteket, erőfeszítéseket teszünk, és mindent megteszünk, ami hatalmunkban áll. Együtt tanulhatunk, egyesülünk, ahogy a Kabbalisták ezt ajánlották, és ahogy Rabash írta a cikkeiben.

Azonban ezzel még nem leszünk sikeresek. El kell érnünk azt az állapotot, ami úgy van leírva: „és ők sikítanak ettől a munkától”. Ez egy belső sikoly, amiatt, hogy egyesülnünk kell, de képtelenek vagyunk. Csak a belső sikoly ezen állapotával történhet ez meg. Az imának, és a sírásnak igaznak kell lennie.

Mi már leraktuk az alapokat. Most már csak el kell érnünk az egység tulajdonságát. Az új dolog, a kapcsolat másokkal, amely felfedezésre kerül, spirituális anyag. Ez már a spirituális edény valamilyen kiterjesztése, ahogy az, a törés előtt létezett. Abban a pillanatban, amikor felfedezzük ezt, felfedezzük a spirituális létezést, és ezzel maga a Teremtő lesz felfedezve. Ezért a mindennapokban mindannyiunknak, együtt és külön, mindent meg kell próbálnunk és tennünk ennek az eléréséért, és csak ezzel kell foglalkoznunk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.