Dr. Michael Laitman

Az első kapcsolat a spiritualitással

Kérdés:

Amellett, hogy gondolunk az együtt tanulásra, és korrigálni akarjuk önmagunkat, minek kellene lennie a kapcsolatunknak a szöveggel, mikor a Zohárt olvassuk?

Válaszom:

A kapcsolat a Zohár szövegével később fog eljönni, azt kezded majd el érezni, hogy mennyire izgalomba hoz ez téged.  A Zohár a szív legbelső rétegét érinti meg, ahol mintha egy nagyon személyes, intim és élet-megváltoztató levelet kapnánk, egy levelet attól, aki nagyon fontos nekünk.

Különféle állapotokon  mehetsz keresztül, gondolatokba és cselekedetekbe merülve; viszont amikor visszatérsz a Zohárhoz, érzed, hogy élettel tölt el téged. Feltölt, lenyugtat, gondoskodik megölel és beburkol téged. Ez a szöveg a lélek olyan állapotát fejezi ki, amikor teljes összeolvadásban van a Teremtővel.

Miután egy ember a spiritualitás első érzékelését megkapja, már tudja mit jelent ez. Nem tud enélkül élni már. Számára ez egy nagyon személyes, belső üzenet Fentről, mint a „hideg víz egy kimerült léleknek”.

Az első érzést egy összetettebb és gazdagabb érzékelés követi, ami teljes drámába torkollik. Mégis először egy kezdeti kapcsolatra van szükségünk, ami néhány év komoly munkát igényel. Ha együtt megtesszük, és vagyon vágyunk rá azzal, hogy segítjük és kötelezzük egymást erre, ez kevesebb időbe is telhet.

Kapcsolatot kell kiépítenünk a spiritualitással. Talán nem ez lesz a kezdeti összeolvadás, inkább egy bizonyos előérzet és érzékelés, ami a mindennapi valóságunk határain túlemelkedik. Látszólag minden ugyanaz marad, mégis mindenek felett van egy állapot, amitől kezdve a személy egységre lép a Zohárral.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,155 seconds.